Flyers bruijsten skate close 1213

3 januari 201310:27

Eaters onderuit in Heerenveen

Een verzwakt Geleen Eaters ging woensdagavond met 3-0 onderuit in Heerenveen. Flyers-doelman Martijn Oosterwijk pakte de shutout.

Voor 1300 toeschouwers in Thialf trad Eaters aan met Rowan Delil in het doel, vanwege het ontbreken van Sami Heinonen. Ook Erik Tummers en Lars van Sloun ontbraken op het appèl. Flyers liep al in de eerste ruim tien minuten uit naar een 2-0 voorsprong door treffers van Kevin Bruijsten en Alexander Terjohins en gaf dit voordeel niet meer weg.

Kevin Bruijsten wist ook in de derde periode nog een keer het net achter Delil te vinden om de eindstand op het scorebord te brengen. Door de overwinning groeit het gat tussen Friesland Flyers en Geleen Eaters op de ranglijst naar twaalf punten. Eaters komt zaterdag weer in actie. Dan komt Eindhoven op bezoek in Glanerbrook. Flyers heeft een dag minder rust. De ploeg van Chris Eimers reist vrijdag al af naar Den Haag.