Eaters vs Trappers 301111

1 december 201100:18

Eaters zegeviert in thriller

Geleen Eaters zette woensdagavond een flinke stap richting de bekerfinale met een overwinning op Tilburg Trappers. Uiteindelijk waren er penaltyshots nodig om de bloedstollende ontmoeting te beslissen. Uitblinker Ian McDonald scoorde de beslissende penalty.

Het werd een waar ijshockeyfeest in het bomvolle en sfeervolle Glanerbrook. Het publiek werd getracteerd op een wedstrijd die misschien niet altijd even hoogstaand was, maar die door twee gelijkwaardige tegenstanders op het scherpst van de snede werd bestreden en uiteindelijk pas na verlenging en penatlyshots kon worden beslist.

Eaters begon furieus aan de wedstrijd. Het tempo werd hoog gehouden en de druk op het doel van Meierdres vanaf de eerste minuut opgevoerd. Dat leidde al na enkele minuten tot een powerplay, waarin Lars van Sloun zich goed opstelde bij de tweede paal om de pass voorlangs van Ian McDonald te converteren. Eaters kreeg in de minuten daarop een paar kansen om verder uit te lopen, maar na een minuut of tien was de Geleense furie uitgeraasd en kwam Trappers beter in het spel.

Dat was vooral zichtbaar in de tweede periode, waarin Tilburg over het algemeen het beste van het spel had. Al vroeg in de periode kreeg Peter van Biezen een kans voor open doel, maar Sami Heinonen voorkwam met een ongelooflijke sticksave de gelijkmaker. Zoals zo vaak, valt de treffer dan aan de andere kant. Het voorbereidende werk van McDonald was weer prima en Lars van Sloun rondde af voor zijn achtste goal van het seizoen.

De emoties liepen hierna hoog op met een opstootje in de hoek en daarna nog eentje bij de face-off. Het leverde Eaters uiteindelijk de powerplay op en daarmee de kans verder afstand te nemen. Het was echter Tilburg dat via een shorthanded goal van Diederick Hagemeijer terugkwam in de wedstrijd. Het vrije schot vanaf vlak over de blauwe lijn plofte pardoes achter Heinonen. Voor Hagemeijer was het zijn negentiende van het seizoen, waarmee hij zijn totaal van vorig jaar al geëvenaard heeft.

Raphael Joly en Robert Maas kregen de kansen op de gelijkmaker in een wedstrijd die qua amusementswaarde alleen maar beter werd. Eaters knokte zich terug in de wedstrijd. Ryan Burkholder had de 3-1 al moeten scoren, maar kreeg de pass van McDonald niet onder controle. In de slotminuut van de periode besloot de aanvaller uit Edmonton in Alberta het maar zelf te doen. Met een prachtige schaatsactie zette hij de defensie van Tilburg te kijk en rondde daarna ook nog vakkundig af.

Tilburg laat tot nu toe dit seizoen zien mentaal sterk te zijn tegen de betere teams in de eredivisie. De mokerslag aan het eind van de tweede periode werd in de pauze goed verwerkt en Tilburg kwam verfrist uit de kleedkamer. In de delayed penalty smoorde een schot van Pippo Limnell. De losvallende puck werd opgepikt door Jay Latulippe, die eenvoudig kon binnentikken.

Eaters zette daarna aan en kreeg ook kansen, maar aan de andere kant van het ijs hing de gelijkmaker ook in de lucht. Trappers voerde de druk op het doel van Sami Heinonen nog een keer op en uiteindelijk was het Robbert Maas die een rebound binnen kon schieten. Trappers kreeg in de slotseconden van de wedstrijd dé kans de wedstrijd te beslissen, maar een kans één op één in de slotseconden werd door de Finse doelman gestopt.

In de verlenging werd niet gescoord, waardoor penaltyshots noodzakelijk waren. In de gewone serie wisten alleen Ian McDonald en Peter van Biezen te scoren, waardoor sudden death in het spel kwam. Namens Tilburg miste Jay Latulippe voor de tweede keer, terwijl Ian McDonald zijn penalty benutte en het feest in Glanerbrook opnieuw kon losbarsten.