00127 december 2016 5

28 december 201608:20

Eaters zet flinke stap richting bekerfinale

Geleen heeft een flinke stap gezet richting de tweede bekerfinale op rij door in eigen huis de eerste wedstrijd in de best-of-three halve finale tegen Zoetermeer met 9-4 te winnen.

Eaters besliste de ontmoeting al in de eerste periode door uit te lopen naar een 5-0 voorsprong. Justin Evers bracht de ploeg van coach Jac Geurts al na ruim een minuut spelen aan de leiding, Twee minuten later verdubbelde Jeffrey Mens het Geleense voordeel, terwijl ook Tom Marx, Luca Heutmekers en Lars van Sloun nog doel troffen.

Daarmee was het feest nog niet voorbij. Justin Evers maakte er in de tweede periode zelfs 6-0 van, alvorens Zoetermeer via goals van Cas Staps en Pascal van de Velde iets terugdeed. Kay Gielen bracht de marge terug naar vijf goals, alvorens Michael van Rijswijk ervoor zorgde dat de stand na twee periodes op 7-3 stond.

In de slotperiode leken er nog kansen te liggen voor Zoetermeer toen Teris Wright de vierde Panters-treffer voor zijn rekening nam, maar daar bleef de offensieve dadendrang van Zoetermeer steken. Tom Marx en Lars van Sloun scoorden beiden hun tweede goal van de avond om zo de zege definitief veilig te stellen.

Vrijdag gaat de halve finaleserie verder met een ontmoeting in Zoetermeer. Die wedstrijd staat voor 20.45 uur op het programma. De bekercompetitie gaat echter vanavond al verder met de tweede wedstrijd tussen Flyers en Trappers. In Stappegoor is de face-off vanavond om 20.00. Flyers won enkele weken geleden het eerste duel met 6-1.

Als derde duels nodig zijn, worden die op dinsdag 3 januari gespeeld.