Ed logos 200910

3 februari 201000:00

Door Remco

ED: Dordt grijpt laatste kans

De strijd om de vierde en laatste plek in de play-offs ligt nog steeds open. Dordrecht greep de laatste strohalm door Eindhoven Kemphanen te verslaan. De drie bovenste ploegen maakten geen fouten en wonnen hun wedstrijden.

Zonder zelf in actie te komen, was afgelopen weekeinde van grote waarde voor de kansen van Tilburg Trappers. Het selectieteam van Trappers zag concurrenten Eindhoven en Utrecht verliezen. Eindhoven Kemphanen verloor thuis van Dordrecht Lions. Kemphanen nam een 3-1 voorsprong door goals van Tony Ras en Joey Verreijen (2). Dordrecht sloeg terug in de tweede periode en trok de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Frank Meijer was met drie doelpunten van grote waarde in de 4-7 zege voor Lions.

Dordrecht moet hopen op een misstap van de concurrenten. Veel kans daarop zal de ploeg van Richard de Wilde niet hebben. Als Dordrecht de laatste wedstrijd tegen Geleen wint, dan moet Tilburg de twee resterende wedstrijden verliezen. Met een thuiswedstrijd van Tilburg tegen het laaggeklasseerde Amsterdam voor de boeg, lijkt de hoop voor Dordrecht klein.

Kansen voor Dragons lijken verkeken

Utrecht Dragons zal een wonder nodig hebben om de play-offs te bereiken. De Utrechters moeten hun resterende drie wedstrijden winnen voor een plek in de play-offs. Gezien het zware programma lijkt dit een haast onmogelijke klus. Dragons moet nog op bezoek bij Den Bosch en speelt nog thuis tegen Zoetermeer Panters. Dit weekend ging Utrecht onderuit op bezoek bij Den Haag dat met 6-2 won.

Den Haag kwam op een 2-0 voorsprong dankzij goals van John Rurup en Marco Bommezijn. Goalie Claudia van Leeuwen speelde ook een belangrijke rol. Van Leeuwen maakte een Utrechtse breakaway onschadelijk, waarna Bommezijn direct aan de andere kant de 2-0 binnenschoot.

Halverwege de tweede periode zorgde Valentijn Faber voor de Utrechtse aansluitingstreffer, maar binnen de minuut herstelde Ramon van Waardenburg de marge van twee goals. In de slotperiode liep Den Haag eenvoudig uit naar 6-2. Bommezijn en Johan Rurup noteerden allebei hun tweede goal van de avond. Den Haag moest het overigens doen zonder het superduo John Versteeg en Manitas Demelinne.

Utrecht herstelde zich twee dagen later wel door met 6-4 van Geleen te winnen. Na twee periodes stond het al 6-0 voor Utrecht. Toch zag de ploeg uit de Domstad rode lantaarndrager Geleen terugkomen tot 6-4. Alle Limburgse doelpunten kwamen op naam van Yourie Penders, die zijn kwartet van doelpunten in een tijdsbestek van negen minuten behaalde.

Toppers maken geen fout

Den Haag won dus al met 6-2 van Utrecht. Ook de andere twee topploegen liepen geen kleerscheuren op. Zoetermeer had het wel bijzonder lastig met Amstel Tijgers. Panters leek in de hoofdstad op weg naar een eenvoudige zege, maar zag de nummer acht van de competitie een sterke comeback maken.

Na twee periodes was de stand nog 4-1 in het voordeel van Panters. Uiteindelijk kwam Amsterdam tot op Ă©Ă©n doelpunt van de koploper. Toch gingen de drie punten naar Zoetermeer dat met 4-5 won. Steven Henwood scoorde tweemaal voor Zoetermeer.

Den Bosch deed ook wat er verwacht werd van de regerend kampioen. De Bosschenaren wonnen in Geleen eenvoudig met 0-6. Opmerkelijk genoeg waren er zes verschillende doelpuntenmakers aan de kant van Den Bosch: Michal Rybar, Bart Vink, Chajim Bakker, Huub Verdonschot, Michael Geisterfer en Harrie Verdonschot.

Programma

Komende weekeinde is van cruciaal belang. Zaterdagavond treffen de nummers Ă©Ă©n en twee elkaar. In het Silverdome ontvangt koploper Zoetermeer Panters streekgenoot Hijs Hokij Den Haag. Zondagavond krijgt Tilburg Amsterdam op bezoek. Bij winst van de Tilburgers, is de ploeg zo goed als verzekerd van een plaats bij de bovenste vier.