Div ED logos 201415

10 november 201422:02

ED: Eerste zege voor Eindhoven

Zoetermeer won ook de vijfde wedstrijd van het seizoen in de Eerste Divisie en blijft daarmee aan kop. Den Haag won uit in Groningen, terwijl ook Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven hun wedstrijden wisten te winnen. Voor Eindhoven was het de eerste overwinning van het seizoen.

Amsterdam – Eindhoven 5-8
Het combinatieteam van Kemphanen 2 en de Nederlandse IJshockey Academie won in een doelpuntrijk duel in de Jaap Edenhal de eerste wedstrijd van het seizoen. De thuisclub liep in eerste instantie uit naar een 3-1 voorsprong, maar zag Eindhoven nog voor de helft van de ontmoeting voorbij was alweer langszij komen. Nog twee keer daarna kwam Amsterdam op voorsprong, maar iedere keer werd er een gelijkmaker geĂŻncasseerd. Na bijna 48 minuten spelen, pakte Eindhoven voor het eerst de leiding en liep uiteindelijk uit naar een ruime overwinning.
John Versteeg had drie goals en een assist voor Amsterdam. De andere goals kwamen op naam van Jason Forward en Julian Berteling. Kayo van Zoest, Damian Kluijtmans en Angelo van Hulten hadden ieder twee treffers voor Eindhoven. Raymond van der Schuit en Lucca Kluijtmans namen de overige treffers voor hun rekening. Vier van de Eindhovense goals vielen met Amsterdam-spelers in de strafbank, terwijl de treffer van Van der Schuit shorthanded viel.

Zoetermeer – Dordrecht 6-1
Zoetermeer handhaafde zijn positie aan de kop van de ranglijst met een 6-1 overwinning op Dordrecht. Zes verschillende spelers kwamen tot scoren voor Panters, dat in de eerste twee periodes al een 6-0 voorsprong opbouwde. Het tegendoelpunt viel vier minuten voor tijd via de stick van Jasper Busink. Voor die tijd hadden Joy Turpijn, Thomas Borgman, Dennis van der Bol, Marko van Leeuwen, Quincy Merk en Pascal van de Velde allemaal al reden gehad tot juichen.

Den Bosch – Heerenveen 3-1
Den Bosch won de vierde wedstrijd op rij en klimt daarmee naar de derde plaats op de ranglijst in de Eerste Divisie. Voor 110 toeschouwers kwam Flyers vroeg in de tweede periode op voorsprong. Het was Chajim Bakker die later in de periode voor de gelijkmaker zorgde, terwijl goals van Denzl den Besten en Mark Schra in de slotperiode de zege bij Den Bosch brachten.

Groningen – Den Haag 2-6
Den Haag won de belangrijke uitwedstrijd in Groningen om zo de tweede plaats op de ranglijst vast te houden. Voor Groningen was het de tweede thuisnederlaag op rij en de regerende kampioen in de Eerste Divisie haakt daarmee vooralsnog af in de strijd om de koppositie. Bij Den Haag keerde Joey Verreijen terug in de opstelling. De twintigjarige voormalige jeugdinternational speelde vorig jaar nog korte tijd voor Eindhoven in de Eredivisie. In zijn comeback-wedstrijd had hij direct een assist.
Den Haag greep al in de eerste periode het initiatief via goals van Mike van Oeveren en Andri Salomonson. Vroeg in de tweede doorgang gaf Danny Kerstholt de 450 toeschouwers in Kardinge reden tot juichen, maar in het restant van de periode zorgden Alan van Bentem en Bas Britstra ervoor dat de voorsprong van Den Haag bij het tweede rustsignaal van scheidsrechter De Wilde alleen maar groter was geworden. Marco Bommezijn en Mike van Oeveren voerde de score in de slotperiode nog verder op, hoewel Kerstholt tussendoor nog zijn tweede goal van de avond voor zijn rekening had genomen.

Tilburg – Nijmegen 1-3
Nog 125 toeschouwers kwamen er af op de wedstrijd die tot een paar jaar geleden nog een van de klassiekers was in het Nederlandse ijshockey. Onur Mete, de afgelopen jaren actief voor teams in de Turkse competitie, brak de ontmoeting na 33 minuten open en lange tijd leek dit ook de mogelijk winnende treffer te worden in de wedstrijd.
Het venijn zat echter in de staart. Een powerplay na een straf tegen Gijs van de Zande zorgde ervoor dat Peter Vissers vijf minuten voor tijd de gelijkmaker kon scoren. Ruim drie minuten later was de 24-jarige aanvaller opnieuw succesvol en met de Tilburgse goalie van het ijs bezegelde Willem Gloudemans het lot van het tweede team van Trappers.