48420742 2185424545048141 3155925038339719168 n

25 december 201809:15

ED: Koplopers maken geen fout

De drie bovenste ploegen op de ranglijst wonnen afgelopen weekend allemaal hun wedstrijd. Dordrecht en Eindhoven boekten ruime zeges en in de wedstrijd van Groningen tegen Amsterdam waren er twee bijzondere spelers te zien bij de Tigers.

Eindhoven Kemphanen - Hijs Hokij Den Haag 2

Eindhoven won tegen Den Haag voor de zevende maal op rij. De afgelopen vier wedstrijden haalde Kemphanen de dubbele cijfers en tegen Den Haag kwam de ploeg uit de Lichtstad ook daar dichtbij. In de eerste dertig minuten viel de schade nog mee voor de bezoekers. Alleen Roderick van den Hout (shorthanded) en Damian Kluijtmans wisten U18-international Eline Gabriele te passeren.

Halverwege de wedstrijd vond bij Den Haag de gebruikelijke goaliewissel plaats en nam Jan-Willem Groenheijde de plek van Gabriele over. Helaas voor Groenheijde kwam de Eindhovense machine meteen op gang. Rastislav Veres scoorde een minuut later de 3-0 en nog voor het einde van de periode scoorde Roderick van den Hout zijn tweede doelpunt.

In de laatste zeven minuten van de derde periode liep Eindhoven nog verder weg. Veres en Joey Beeren scoorden ieder tweemaal waardoor de eindstand op 8-0 uitkwam.

Eindhoven blijft door de overwinning op de derde plaats met 28 punten. Den Haag staat nu vijfde met 24 punten.

GIJS Groningen - Amsterdam Tigers 2

In Kardinge zagen 650 toeschouwers twee speciale spelers in de opstelling van Amsterdam. Ex-internationals Tjakko de Vos en Henk Hille versterkten de kleine beschikbare selectie van Tigers. De Vos is inmiddels 62 jaar en Henk Hille 59 jaar. Hille pikte in zijn rentree nog een assist mee.

Beide heren zagen dat Groningen snel uit de startblokken kwam. Via Joop Uchtman, Sebastiaan Snijder en Renze ten Hoeve namen de Groningers een 3-0 voorsprong in de eerste periode. Amsterdam kwam terug na de pauze via twee goals van Lance van Duin. Een goal van Danny Kerstholt zorgden voor een 4-2 tussenstand na 40 minuten.

De wedstrijd leek beslist na twee minuten in de derde periode na opnieuw goals van Joop Uchtman en Sebastiaan Snijder. Daarna volgde echter een indrukwekkende comeback van Tigers. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde de nummer laatst driemaal via Mick Vastenhouw, Lance van Duin (zijn derde) en Kalle Pirinen. Bij de 6-5 van Pirinen behaalde Henk Hille zijn assist. Helaas voor de Amsterdammers bleef het bij 6-5 en moet de ploeg nog wachten op het eerste punt dit seizoen. Groningen blijft door de zege koploper met 30 punten.

Overige wedstrijden

De tweede koploper Dordrecht Lions maakte geen fout in de uitwedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch. Zes verschillende spelers zorgden voor de productie van Lions in de 0-6 overwinning. Lions staat net als Groningen op 30 punten. Den Bosch blijft elfde met drie punten.

Nijmegen Devils 2 won de uitwedstrijd tegen OrangeGas Capitals Leeuwarden. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd won Devils met 4-11. Eric Hoogvliets scoorde vier treffers voor Nijmegen en Rick Houben was goed voor twee doelpunten namens de thuisploeg. Nijmegen verstevigt de zevende plek en heeft nu 21 punten. Leeuwarden staat negende met 14 punten.

Smoke Eaters Geleen 2 won tenslotte thuis met 7-2 van Zoetermeer Panters 2. De Limburgers namen in de derde periode afstand van Panters. Hendrik Giesbers noteerde een hattrick en Denis Parent was goed voor twee doelpunten. Geleen nam de achtste plek over van Leeuwarden en heeft nu 16 punten, Eaters heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan Capitals. Panters volgt op de tiende plek met 11 punten.