Ed Dordrecht Nijmegen 0911 2019 05
— © Ren√© Kamps

12 november 201912:00

Door Remco

ED: Nijmegen vloert Dordrecht

Na twee opeenvolgende nederlagen kwam Nijmegen Devils sterk voor de dag in de Eerste Divisie en won het de lastige uitwedstrijd tegen Dordrecht Lions. Verder wisten Eindhoven Kemphanen, Capitals Leeuwarden en Hijs Hokij Den Haag hun winning streak te verlengen.

Dordrecht Lions ‚Äď Nijmegen Devils 2

Dordrecht verliest niet vaak thuis en Nijmegen had net tweemaal op rij in eigen huis verloren tegen Leeuwarden en Groningen. Daardoor ging Lions als favoriet richting deze wedstrijd, toch zagen de bijna 200 toeschouwers in Dordrecht een verrassende eerste periode. De gasten uit Nijmegen scoorden maar liefst vier onbeantwoorde goals in de eerste twintig minuten.

Aan het begin van de tweede periode maakte Dave Stappershoef er zelfs 0-5 van. Daarna werd de wedstrijd toch nog spannend, mede omdat Nijmegen tegen een hoop strafminuten aan liep. Via powerplaygoals van Floris Veenhuizen en Milan Boer kwam Lions terug tot 2-5. De ellende was nog niet over voor Devils want zowel Justin als Jo√ęl van Baarsen kregen daarna een game misconduct wegens unsportsmanlike conduct. Vlak na deze persoonlijke straffen scoorde Thierry Hartmann ook nog eens de derde Dordste treffer: 3-5.

Ook in de derde periode ging de ene na de andere Nijmegenaar richting de strafbank. Dordrecht speelde bijna continu op de powerplay maar goalie Maarten Naeff wist zijn doel schoon te houden. Devils sloeg toe na de eerste straf van de periode voor Lions. Eric Hoogvliets schoot Nijmegen naar een veilige 3-6 voorsprong. Via de tweede treffer van Hartmann kwam Lions nog wel terug tot 4-6. Door een straf plus game misconduct voor Stappershoef mocht Lions in de laatste minuut nog volop op jacht naar een comeback. Dat zat er ditmaal niet in want al snel scoorde Dylano Bijsterbosch via een empty netter zijn tweede goal van de wedstrijd.

Nijmegen passeert dankzij de overwinning Dordrecht op de ranglijst in groep A. Devils heeft nu 16 punten en daarmee twee punten meer dan Lions.

Foto's René Kamps

Overige duels poule A

Yeti‚Äôs Breda won op vrijdagavond met 7-4 tegen Tilburg Trappers 3. De wedstrijd werd gespeeld in Tilburg omdat Breda de helft van de ‚Äėthuiswedstrijden‚Äô in Stappegoor zal afwerken. Breda pakte een 2-0 voorsprong via Ivy van den Heuvel en Danny Donders. Door een flink aantal straffen, waaronder een game misconduct voor van den Heuvel, kwam Tilburg van 2-0 naar 2-3 door powerplaygoals van Jayson Bruurs, Luca van Garling en Don Nichols. Danny Donders bracht daarna Breda weer langszij dankzij een benut penalty shot. Via Bryan Vos kwam Trappers opnieuw aan de leiding en leek het de 3-4 voorsprong richting de tweede pauze te krijgen. Luuk Brekelmans stak daar een stokje voor en zorgde in de 38eminuut voor 4-4. In de slotperiode scoorde Breda driemaal om de winst te grijpen. Lars Peek, Thijs Voorn en opnieuw Brekelmans waren de doelpuntenmakers. Breda komt door de zege samen met Nijmegen op 16 punten.

Koploper in poule A blijft het ongeslagen Eindhoven Kemphanen. De regerend kampioen boekte een 14-0 monsterzege op Smoke Eaters Geleen. Jeroen Raats had een hattrick namens Eindhoven en topscorer Rastislav Veres scoorde maar liefst vijf doelpunten waaronder een fraaie goal waarbij Veres goalie Stef Verhulst verraste met een inzet van achter het standbeen.

Foto: Roel Louwers (ISO Sportsfotografie)

ED E Indhoven Geleen 0911 2019 Veres
— © Ren√© Kamps

Winning streaks in poule B

Hijs Hokij Den Haag 2 won voor de vierde maal op rij. De ploeg van coach Marco Kronenburg versloeg Utrecht Dragons met 2-3. De 120 toeschouwers in Utrecht zagen Ben Rurup tweemaal scoren voor Hijs, Indy Bontan scoorde beide Utrechtse goals. Hijs stijgt door de zege naar de derde plek in poule B met 12 punten. Dragons blijft steken op zes punten en staat daarmee op de zesde plek in poule B.

OrangeGas Capitals Leeuwarden is ook bezig aan een goede reeks. De ploeg uit Friesland won voor de derde keer op rij door Red Eagles Den Bosch met 4-2 te verslaan. Jildert Okkema bracht met twee goals zijn Capitals op een 2-0 voorsprong. Den Bosch wist daarna tot tweemaal toe het verschil terug te brengen tot één doelpunt. Jamie Jaarsveld en Joep van Gellecum scoorden namens de Brabantse ploeg. Sietse van den Brink en Brend de Jong zorgden met hun doelpunten ervoor dat de punten in Leeuwarden bleven.

De topper van de week in poule B ging tussen Amsterdam Tigers en UNIS Flyers Toekomstteam. De Amsterdammers kwamen in eigen huis tot drie keer toe op voorsprong maar zagen ook de Friezen driemaal langszij komen. Tony Demelinne noteerde twee goals voor Flyers waaronder een late gelijkmaker in de slotminuut van de reguliere speeltijd. In overtime zorgde Zeb van Duin toch voor de winnende treffer voor Tigers. Amsterdam gaat aan de leiding in groep B met 14 punten.

Een punt achter Amsterdam volgt GIJS Groningen. Groningen versloeg in Kardinge Zoetermeer Panters 2 met maar liefst 10-2. Verdediger Mike Groenhof scoorde een hattrick voor GIJS, al zijn goals vielen tijdens een Groningse powerplay.

Foto's Groningen - Zoetermeer van Stefan van der Spek | SvdS Fotografie

Delen