ED Kemphanen Flyers jan19

22 januari 201907:40

Door Remco

ED: Tweemaal verlies voor Flyers

Het tweede team van UNIS Flyers Heerenveen verloor dit weekend tweemaal. Op zaterdagavond was Eindhoven te sterk voor Flyers en een dag later verloor de ploeg van Capitals Leeuwarden. Koplopers Dordrecht en Groningen maakten geen fout.Ook Tilburg Trappers 3 verloor dit weekend beide wedstrijden.

Eindhoven Kemphanen ‚Äď UNIS Flyers Heerenveen 2

Vooraf was de ontmoeting tussen beide ploegen een interessant affiche. Heerenveen, de runner-up van vorig seizoen, tegen de ploeg met de beste aanvallers van de competitie. Helaas werd het voor de neutrale toeschouwer geen spannend duel. Flyers kampt al een tijd met de gevolgen van de sluiting van de ijshockeyhal in Heerenveen waardoor er bijvoorbeeld een gebrek aan trainingsuren is.

Eindhoven Kemphanen was simpelweg te sterk. Goalie Fabienne Gooijer van Heerenveen kreeg in de eerste periode weinig rust en een karrevracht aan schoten te verwerken. Na drie minuten opende Damian Kluijtmans de score voor Eindhoven. Kluijtmans scoorde met een fraaie deflectie na een schot van Jordy Plug. Na de eerste periode leidde Eindhoven al met 4-1. De mooiste treffer kwam van de stick van Roderick van den Hout. De aanvaller die dit seizoen nog begon voor Nijmegen Devils haalde verwoestend uit en liet daarmee Gooijer kansloos.

In de tweede periode ging Eindhoven vrolijk door met scoren. Gooijer werd na 29 minuten en zes goals gewisseld voor Robbie den Edel. Gooijer speelde een puike partij, alleen de zesde Eindhovense treffer van Jorn van Gestel had niet mogen vallen. Den Edel incasseerde in het restant van de wedstrijd ook zes doelpunten waardoor de wedstrijd in een 12-5 overwinning eindigde. Eindhove scoorde maar liefst driemaal via fraaie deflecties. Damian Kluijtmans en Rastislav Veres voegden scoorden allebei een hattrick. Voor Flyers kwam Zahir Hup tweemaal tot een goal.

Foto: Roel Louwers/ISO Sports fotografie

Tweemaal winst voor Leeuwarden

Capitals Leeuwarden beleefde opnieuw een prima weekend. Op zaterdagavond won de ploeg met 1-4 bij Red Eagles Den Bosch door onder andere twee doelpunten van Tycho Houben. Zondag speelde Leeuwarden de ‚Äėuitwedstrijd‚Äô tegen Heerenveen. Door de problemen in Thialf werd deze wedstrijd in Leeuwarden gespeeld. Dankzij vier powerplaygoals won Capitals verrassend met 3-5. Jildert Okkema scoorde eenmaal (de 0-1) en had ook nog twee assists namens Leeuwarden.

Door de twee overwinningen komt voor Capitals zelfs de zevende plaats in zicht.De achterstand op Nijmegen is nog maar 1 punt en Capitals heeft nog een wedstrijd tegoed.

Koplopers maken geen fout

Koploper GIJS Groningen behaalde net als Leeuwarden zes punten dit weekend. Op vrijdagavond won Groningen de lastige uitwedstrijd tegen Tilburg Trappers 3 met 3-5 nadat de Tilburgers een 2-0 voorsprong hadden genomen. Speler-coach David Bartos scoorde daarna echter een hattrick voor de Groningers. De winnende goal werd vier minute voor tijd door Romeo Stroosma gescoord. In de slotminuut voltooide Bartos zijn hattrick door de puck in het lege Tilburgse doel te werken.

Een dag later ging het thuis tegen Nijmegen Devils 2 een stuk eenvoudiger. Onder het toeziend oog van eregast Jos Teisman won Groningen met 9-2. Teisman speelde in de beginjaren van het Groningse ijshockey voor de club. Voor Groningen scoorde Sebastiaan Snijder maar liefst vijf doelpunten. Met 25 doelpunten in totaal staat Snijder tweede op de ranglijst van doelpuntenmakers. De ongenaakbare koploper daar is Rastislav Veres van Eindhoven met 38 doelpunten.

Groningen blijft door de twee overwinningen koploper in de Eerste Divisie met drie punten voorsprong op Dordrecht Lions.

Foto: SvdS Fotografie


ED GIJS Devils Jos Teisman jan19

Dordrecht Lions won zaterdagavond in eigen huis simpel met 8-1 van Zoetermeer Panters 2. Falco Veenhuizen en Milan Boer hadden ieder twee goals namens Dordrecht. Voor Zoetermeer scoorde Axel Lahtinen de eretreffer. Zoetermeer staat na de nederlaag nog op de tiende plek met 11 punten. De achterstand op nummer acht Leeuwarden is inmiddels al 12 punten.

Foto: Danielle Vink

ED Lions Panters jan19

Overige duels

Ook Tilburg Trappers 3 kreeg dit weekend twee nederlagen te verwerken. Trappers ging zaterdagavond verrassend met 6-1 onderuit tegen Smoke Eaters Geleen. Tilburg kwam nog wel op voorsprong via Lars Peek maar mede dankzij twee goals van Kolton Dunwoody won Geleen met 6-1. Door de overwinning blijft Geleen in de race voor een plek in de play-offs. Eaters heeft evenveel punten als Capitals Leeuwarden maar de Limburgers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Hijs Hokij Den Haag 2 maakte in de Uithof geen fout tegen rode lantaarndrager Amsterdam Tigers 2. Makkelijk ging het echter niet voor de Haagse ploeg. Luca van der Genugten opende de score na een kwartier spelen tegen zijn oude club. Vroeg in de tweede periode bracht Zeb van Duin Amsterdam op gelijke hoogte. Die stand bleef lang op het bord staan, totdat Johan Rurup een kwartier voor tijd de 2-1 scoorde. In de 56e minuut bepaalde Thomas van Wissen de eindstand op 3-1.

Delen