Trappers hagemeier close 1314

2 november 201300:13

Door [email protected]

Flinke scores voor Trappers en HIJS

Ook dit speelweekend lijkt er geen einde te komen aan het doelpuntenfestijn in de Eredivisie. In de twee wedstrijden op vrijdagavond werd in totaal 22 keer gescoord, waarvan de winnende ploegen 20 doelpunten voor hun rekening namen. Den Haag rekende af met Herentals, terwijl Tilburg het bezoekende Geleen flink op de broek gaf.

Den Haag - Herentals

Den Haag had in eigen huis weinig moeite met Herentals. De ploeg uit de Hofstad versloeg HYC met 7-2 en won daarmee na twee opeenvolgende verliezen weer eens. Ronald Wurm en Alan van Bentem tekenden beide voor twee goals en een assist.

HIJS liep in de eerste periode uit naar een 3-0 voorsprong via goals van Wurm, Van Bentem en Mark Suares. In de tweede periode breidde de thuisploeg de voorsprong verder uit via Jan-Jaap Natte en Raphael Joly.

Pas nadat Wurm Den Haag op 6-0 had gezet konden de bezoekers uit België iets terug doen. Vincent Morgan zette HYC voor het eerst op het bord, waarna Craig Voakes nog een goaltje aan zijn totaal toevoegde. Tussendoor had Van Bentem namens Den Haag nog een keer gescoord.

Scheidsrechter Jean-Paul de Brabander deelde in de hele wedstrijd maar drie straffen uit, eentje aan HYC en twee aan HYS. De eerste straf viel pas in de 35e minuut van de wedstrijd.

Voor Den Haag waren de twee punten bijzonder welkom. De ploeg verloor afgelopen dinsdag in eigen huis van Heerenveen, terwijl op zondag al was verloren in Tilburg. Dankzij de twee punten komt HIJS op gelijke hoogte met HYC en staan de ploegen gedeeld tweede.

Den Haag treedt morgen alweer aan in en tegen Eindhoven. Herentals krijgt zondag Dordrecht op bezoek.

Tilburg - Geleen

Geleen maakte in Tilburg vrijdagavond geen schijn van kans. De ploeg van coach Andy Tenbult liep vanaf de eerste face-off achter de feiten aan en kon de thuisploeg niet bijbenen. Tilburg scoorde in totaal 13 onbeantwoorde doelpunten, waarvan Diederick Hagemeijer er drie voor zijn rekening nam.

Al na 80 seconden moest Eaters-goalie Patrick Martin voor het eerst de puck uit het net vissen. Trappers scoorde in totaal maar liefst zes keer in de eerste periode. De doelpunten kwamen op naam van zes verschillende spelers: Aaron Lee, Peter van Biezen, Ivy van den Heuvel, Jeffrey Melissant, Diederick Hagemeijer en Bob Teunissen.

Na de eerste pauze schakelde Tilburg een versnelling terug, maar werd de score wel verder uitgebouwd. Via Jeffrey Mellisant, Josh Prudden, Cas Staps, Mickey Bastings, Aaron Lee en Diederick Hagemeijer (2x) werd de eindstand uiteindelijk op 13-0 bepaald.

Trappers blijft dankzij de overwinning comfortabel aan de leiding in de Eredivisie met 16 punten uit negen wedstrijden. Den Haag en Herentals volgens op vier punten afstand. Heerenveen loopt zeven punten achter, maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld. Geleen blijft ondanks het verlies voorlopig Ă©Ă©n-na-laatste, een puntje boven Eindhoven dat morgen pas in actie komt.