WK2019 Oranje U18 Polen

11 januari 201920:13

Door Remco

Frankrijk net te sterk voor Oranje U18

Oranje U18 heeft ook de vierde wedstrijd in Dumfries verloren. Tegen het nog ongeslagen Frankrijk speelde Oranje een prima wedstrijd maar verloor de ploeg wel met 3-0.

Oranje maakte een prima indruk in de eerste periode tegen de Fransen. De ploeg van bondscoach Alf Philippen dook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Frankrijk. De Franse vrouwen hadden nog geen punt verloren in de eerste drie wedstrijden en wisten het goalie Emma Fondse niet heel moeilijk te maken in de eerste twintig minuten.

Na vijf minuten in de tweede periode kwam Frankrijk dan toch op voorsprong. Lombard rommelde de puck achter Fondse tijdens de tweede Franse powerplay van de middag.

Aan het begin van de derde periode kreeg Oranje meteen een zware klap te verwerken. Nederland kreeg zelf eerst een mogelijkheid maar daarna viel de treffer aan de andere kant via Cedelle. Nederland bleef de rest van de wedstrijd op zoek naar goals, maar Frankrijk hield stand. Halverwege de derde periode maakte opnieuw Cedelle een einde aan de Nederlandse hoop.

Nederland moet nu hopen op een stunt van China tegen de Britse vrouwen. In die situatie kan Nederland morgen met winst tegen het gastland degradatie ontlopen.

Delen