2 december 201709:51

Friday roundup: Einde aan zegereeks Trappers

Na zestien overwinningen verloor Tilburg Trappers vrijdagavond van Duisburg. International Raphael Joly scoorde eenmaal voor Duisburg. In de Beneliga wonnen Nijmegen, Den Haag en Amsterdam

Duisburg FĂĽchse - Tilburg Trappers

Duisburg kwam na vijf minuten op voorsprong dankzij een benut penalty shot van Berzins. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam Trappers in de tweede periode langszij door de tweede seizoenstreffer van verdediger Ryan Collier.

In de 39e minuut kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Oranje-international Raphael Joly scoorde wat uiteindelijk de game-winning goal zou zijn. Zes minuten voor tijd scoorde Duisburg de verlossende derde treffer via Beck. Diezelfde Beck bracht met een empty netter de eindstand op 4-1.

Trappers zag concurrent Leipzig verrassend verliezen tegen Preussen Berlijn. Beide ploegen delen de koppositie met 44 punten. Duisburg volgt met 38 punten op de derde plek.

Hijs Hokij Den Haag - Laco Eaters Limburg

Hijs Hokij Den Haag won in eigen huis met 8-2 van Laco Eaters Limburg. De thuisploeg pakte binnen zeven minuten een 2-0 voorsprong door goals van Jeffrey Melissant en Oliver Pataky. Halverwege de eerste periode zette Lars van Sloun zijn Eaters op het scorebord.

Na tien minuten in de tweede peridoe scoorde van Sloun ook de gelijkmaker namens de Limburgers. Eaters zag die gelijke stand in rook opgaan in de slotminuut van de periode. Melissant tekende voor zijn tweede goal van de avond.

In de derde periode liep Den Haag ver weg van Eaters. Mede door twee powerplaygoals van Viktor Gibbs Sjödin kwam de eindstand uit op 8-2. Jeffrey Melissant voltooide zijn hattrick namens Hijs.

Tilburg Trappers Toekomstteam - Amsterdam Tigers

Amsterdam Tigers behaalde een spectaculaire zege op Tilburg Trappers Toekomstteam. Tilburg verspeelde een 4-2 voorsprong laat in de derde periode. Amsterdam scoorde driemaal in korte tijd maar zag in de slotminuut van de reguliere speeltijd Tilburg op 5-5 komen. De derde goal van de avond van Marc Donders zorgde daarmee voor een verlenging. Uiteindelijk ging de winst toch naar Amsterdam na het nemen van penalty shots. Marcel Kars zorgde voor het winnende penalty shot.

Ahoud Devils Nijmegen - Zoetermeer Panters

Vrijdagavond was een speciale avond in het Nijmeegse Triavium. De avond stond in het teken van een benefiet voor het Ronald McDonald huis in Nijmegen. Daarnaast was het voor Zoetermeer de eerste wedstrijd na het overlijden van het zoontje van speler Mitchell Riedijk.

Nijmegen kwam al vroeg op voorsprong door een shorthanded goal van Levi Houkes. Na 27 minuten verdubbelde Wesley Hendriks de score voor Devils. Drie minuten later was het wederom Houkes die er 3-0 van maakte. Via Teris Wright kwam Zoetermeer terug tot 3-1 maar daarna liep Nijmegen nog verder uit. Door de derde goal van Houkes, de tweede van Wesley Hendriks en de allereerste goal van Jasper Nordemann in Nijmeegse dienst kwam de eindstand uit op 6-1.