2012 1010

2 november 201909:02

Door Joep Meijsen

Game Day: De Beneleague gaat beginnen

In deze Game Day kijken we terug op de dag van gisteren en blikken we vooruit naar de ontmoetingen van vandaag. Maar liefst vier wedstrijden van belang vandaag. We werpen ook een blik over de grens, met succes voor Daniel Sprong en Guus van Nes, en hebben veel foto's.

Tilburg Trappers

Won zijn wedstrijd thuis tegen Halle met 6-3. Mitch Bruijsten en Jonne de Bonth hadden ieder twee goals.

Lees er meer over in onze Friday Round-up >>>

Tilburg Trappers II

'Als de scheidsrechter ons niet beschermd, dan moeten we het zelf doen. Max werd in zijn rug gecheckt en de scheids liet dat gaan. Dat kunnen wij niet laten lopen, want dan blijven ze het doen. In dit geval ging Dannyhet gevecht aan met die jongen van Saale, maar dat had net zo goed iemand anders van ons kunnen zijn. Dat moet gebeuren, zo is ijshockey. Soms moet je voor eigen rechter spelen en de straf dan op de koop toenemen', zo verklaarde Trappers-verdediger Jordy van Oorschot tegenover Brabants Dagblad de vechtpartijen in de wedstrijd.

Tilburg Trappers III

Huisfotograaf Arie Leeuwesteijn maakte weer een mooie fotoreportage van de wedstrijd tussen Tilburg Trappers en Saale Bulls Halle.

Beker van Nederland I

Nijmegen won in eigen huis met 6-3 van Zoetermeer en plaatste zich daarmee definitief voor de halve finales van de beker. Door het verlies van Panters is ook Geleen zeker van een plek bij de laatste vier. De komende dagen wordt duidelijk hoe de kaarten voor de halve finales geschud worden.

Lees meer in onze Friday Round-up >>>

Beker van Nederland II

Paul Nicolaassen van IJshockeyfoto.nl zorgde natuurlijk weer voor prima foto's rond de wedstrijd tussen Nijmegen en Zoetermeer.

Buitenlandse Zaken

Doelpunten voor Daniel Sprong, Guus van Nes en Kayleigh Hamers, een assist voor Nardo Nagtzaam. Internationaal gisteren weer veel Nederlanders in actie.

Lees er meer over in onze rubriek Buitenlandse Zaken >>>

20.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Tilburg Trappers

In de Beker van Nederland jaagt Heerenveen op een ongeslagen afsluiting van de competitie en Tilburg op het eerste punt. De twee ploegen staan vanavond om 20.00 uur tegenover elkaar in Thialf. Het is de tweede ontmoeting van het seizoen tussen de beide ploegen. In Stappegoor werd het 1-10, onder meer door vier goals van Trevor Petersen.

Tilburg was in de eerste wedstrijd van het seizoen dichtbij een stunt tegen Nijmegen, maar verloor alle andere wedstrijden met dubbele cijfers. De ploeg heeft een doelsaldo van -72. Flyers heeft een winning streak van negen wedstrijden en sluit met deze ontmoeting de bekercompetitie af in de wetenschap dat het als nummer één de halve finales van de beker ingaat. Het is alleen nog afwachten of Geleen of Nijmegen de tegenstander wordt.

20.00 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Select 4-U Nijmegen Devils

Alweer de derde ontmoeting tussen de ploegen die vorig jaar in het Nederlandse deel van de competitie om de hoofdprijzen streden. Tot nu toe was Den Haag de sterkere in de onderlinge ontmoetingen. In de finale van de Ron Bertelingschaal werd gewonnen en ook de eerdere ontmoeting in het Triavium viel in het voordeel van Den Haag uit. Spannend was het toen wel met een 4-5 uitslag, waarbij Alan van Bentem het winnende doelpunt scoorde.

Den Haag won vorige week van Tilburg en Zoetermeer en boekte sowieso winst in zijn laatste vier wedstrijden. Nijmegen speelde vrijdagavond al en won van Zoetermeer, zoals hierboven al te lezen valt. Devils hebben een moeilijke week achter de rug met het gedwongen vertrek van coach Alexander Jacobs die de club vorig jaar naar de successen leidde. Volgens dagblad De Gelderlander is de club in gesprek met een opvolger. Gisteren stond jeugdcoach Rob Delcliseur in de bank.

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Microz Eaters Geleen

Zoetermeer Panters gaf Nijmegen Devils vrijdagavond goed partij en mag het zaterdagavond direct opnemen tegen Geleen. Die ploeg plaatste zich gisteren zonder te spelen voor de halve finales van de beker, maar heeft nog zicht op de derde plaats van de ranglijst. De eerste ontmoeting tussen deze twee teams was geen spannende affaire. Begin vorige maand won Geleen in eigen huis met 6-0, waarbij zes verschillende spelers doel troffen en Rowan Delil de shutout pakte.

Voor Panters is er slechts nog de eer om voor te spelen. Jared Henderson scoorde zijn vierde goal in vier wedstrijden voor de club.

20.00 uur: Leuven Chiefs - Antwerp Phantoms

Twee Belgische clubs openen het nieuwe Beneleague-seizoen met een wedstrijd in Leuven. Het gaat daarbij om de nummers drie en vijf van de Belgische bekercompetitie, die ook dit weekeinde wordt afgerond. Daarin won Leuven beide onderlinge ontmoetingen. Op 28 september werd het 5-1 in de thuiswedstrijd voor Chiefs en de terugwedstrijd werd met 3-4 gewonnen.

Voor Leuven had forward Alec James een prima bekercampagne met zes goals en acht assist. De 23-jarige Finse aanvaller William Kangasniemi speelde in eigen land op lager niveau, maar was de afgelopen weken al goed voor tien goals en vier assists. De andere import is verdediger Adam Logozzo die met 1 goal en 9 assists ook een belangrijke rol speelde in de productie. Derde import is goalie Ryan Malinowaki.

Antwerpen speelt dit seizoen met een vernieuwde selectie op een tijdelijke ijsbaan en heeft in de 25-jarige Zweed Anton Johansson zijn topscorer met vier goals en tien assist. De Fin Riku Huhani Koskinen had vijf goals en zes assists, terwijl Aleksi Leskinen op drie goals en vijf assists zit.

Eerste Divisie

Een wedstrijd in de Eerste Divisie op vrijdag. Yeti's Breda wonnen met 3-10 bij Zoetermeer Panters. Bob Teunissen en Dennis Donders scoorden ieder twee keer. Vandaag een vol programma, waarbij vanmiddag om 16.30 uur Unis Flyers Heerenveen het opneemt tegen Den Bosch, om 18.00 uur speelt Amsterdam Tigers tegen Dordrecht Lions en om 20.00 uur staan de ontmoetingen tussen Eindhoven en Utrecht en OrangeGas Capitals Leeuwarden en Geleen op het programma.

Delen