T Ilburg Erfurt 041019 til viert goal

6 oktober 201910:20

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers richting Duisburg

Het is Game Day. Trappers reist in de Oberliga Nord richting Duisburg, Geleen ontvangt in de Beker van Nederland Zoetermeer en Flyers debuteert in de Inter Region Cup tegen Neuss.

Gisteren

In de Beker van Nederland boekte Geleen de eerste winst door met ruime cijfers te winnen in Tilburg. Vervolgens was er een zege in overtime van Nijmegen in Zoetermeer. Ook pakte in Oostenrijk Giovanni Vogelaar met Bregenzerwald de eerste punten van het lopende seizoen. Tenslotte ging Luik in eigen stadion onderuit tegen Neuwied, 3-6. Maximilian Herz had twee goals en een assist. Bij Luik scoorden Bryan Kolodziejczyk, Alexandre Bremer en Jordan Paulus.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie won Utrecht zijn eerste thuiswedstrijd na de comeback door met 11-2 te winnen van Zoetermeer Panters. Eindhoven Kemphanen was met 6-5 nipt te sterk voor Dordrecht, terwijl Geleen in eigen huis won van Den Bosch. Amsterdam tenslotte was met 1-4 te sterk voor Leeuwarden.

17.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Neusser EV

Heerenveen maakt zijn debuut in de Inter Region Cup met een thuiswedstrijd tegen Neusser EV, met als import de 27-jarige Amerikaan Brett Lucas, die wat op lager niveau in Zweden speelde en eerder actief was in Duitsland in de regionalliga en landesliga voor Bergisch Land. De halve Rus Nikolai Varianov brengt ruim drie honderd wedstrijden in de Oberliga mee in zijn bagage en loopt in de regionalliga op ruim een punt per wedstrijd. Het team is als geheel een mix van talenten, spelers met ervaring op hoger niveau en min of meer lokale jongens.

Flyers kent een zeer succesvolle start van het seizoen. De ploeg van Mike Nason won zijn drie wedstrijden in de Beker van Nederland en is daarme nog de enige ploeg zonder puntverlies. Ronald Wurm heeft na drie wedstrijden drie goals en drie assists, Adam Bezak verzamelde al vijf punten, net als Trevor Petersen en Brent Janssen. Afgelopen vrijdag won Heerenveen met 2-3 in Den Haag.

Voor beide teams is het de eerste wedstrijd in de nieuwe Inter Region Cup die in totaal twaalf ploegen telt. Neuwied en Nijmegen staan op dit moment aan kop met de volle buit in hun eerste wedstrijd.

18.30 uur: Duisburg FĂĽchse - Tilburg Trappers

Trappers is na drie wedstrijden Ă©Ă©n van de drie nog ongeslagen ploegen in de Oberliga Nord. Afgelopen vrijdag had Trappers weinig moeite met de BlackDragons, het werd 6-1 in het voordeel van Tilburg. Duisburg pakte het eerste punt van het nieuwe seizoen door in overtime te verliezen in Rostock.

Daarmee herstelde de ploeg zich enigszins van een matige start in het nieuwe jaar met een 5-2 nederlaag uit bij Herne, gevolgd door een 3-7 verlies in eigen huis tegen Hamburg Crocodiles. Dat de ploeg deelneemt aan de Oberliga is overigens al een stukje winst, want de deelname van FĂĽchse hing lange tijd aan een dun draadje, tot oud-eigenaar Ralf Pape de club overnam na het terugtrekken van de Kenston Gruppe.

Dat betekende wel dat er een sterk vernieuwde selectie moest komen. Een van de vertrekkende spelers was overigens Diego Hofland, die nu het shirt van Tilburg draagt. Hofland liep vorig seizoen op een punt per wedstrijd voor de Füchse. In de bank bij Duisburg oude bekenden in de personen van oud-Geleen-coach Uli Egen, oud-Duits international Didi Hegen en de Nederlandse international Raphaël Joly. Laatstgenoemde is nog altijd herstellende van ernstige gezondheidsproblemen en staat voorlopig als assistent-coach op het formulier bij Duisburg.

Andere bekenden zijn de met veel DEL-ervaring uitgeruste voormalige Duitse jeugdinternational David Cespiva en de Belgische international Sam Verelst. Imports zijn de Canadees Matt Abercrombie en de Tsjech Pavel Pisarik. Laatgenoemde speelde vorig jaar al in Duisburg, terwijl Abercrombie in de Oberliga SĂĽd actief was.

Mitch Bruijsten kent een prima start van het seizoen met twee goals en vier assists in zijn eerste drie wedstrijden. Danny Stempher scoorde al drie keer en had twee assists, terwijl Diego Hofland en Reno de Hondt op twee goals en drie assists zitten.

19.00 uur: Microz Eaters Geleen - Zoetermeer Panters

Twee teams die op zaterdag in actie kwamen ontmoeten elkaar vanavond om 19.00 uur in Glanerbrook. Eaters pakte de eerste punten van het seizoen met een soevereine zege in Tilburg, terwijl Zoetermeer overtime afdwong tegen Nijmegen en zo ook zijn eerste punt binnensleepte.

Lars van Sloun scoorde zaterdag drie keer en heeft nu vijf punten voor het seizoen, terwijl Yoren de Smet en Tom Marx ieder op vier punten zitten. Eaters heeft nog ruimte voor importspelers, maar doet het voorlopig even met een volledig Nederlands-Belgische ploeg met Yan Turcotte als statusspeler.

Bij Zoetermeer troffen Thomas Borgman, Berry Donders en Ferenc Kocsis al twee keer doel, terwijl Dean Versteeg en Jay Huisman ieder op drie assists zitten. Eaters staat door de winst van zaterdag alweer bij de top vier in de bekercompetitie die recht geeft op een plek in de halve finale. Zoetermeer is de nummer vijf met twee punten achterstand.

Eerste Divisie

Drie wedstrijden op het programma, waaronder een historische ontmoeting op het ijs in Breda, waar de Yeti's hun eerste thuiswedstrijd in de Eerste Divisie spelen. Om 15.00 uur komt Groningen op bezoek. Op hetzelfde tijdstip speelt het Eerste Divisie-team van Trappers tegen Nijmegen Devils, terwijl om 16.45 uur Den Haag gastheer is voor Heerenveen.