Trappers prudden skate 1314

17 januari 201423:03

Geen bekerkater voor Trappers en Flyers

Tilburg Trappers heeft slechts twee dagen na de bekerwinst geen punten verloren in de wedstrijd tegen Herentals. Josh Prudden had drie goals in een spannende 7-4 overwinning voor de Brabanders. Verliezend finalist Flyers boekte in Den Haag een belangrijke zege in de strijd om thuisvoordeel in de play-offs.

Tilburg - Herentals

Het feest rond Stappegoor ging woensdag tot de late uurtjes door, maar de realiteit van het Nederlandse ijshockey is dat er daarna amper ruimte is om bij te komen. Vrijdagavond moest Tilburg alweer in actie komen tegen een Herentals dat de punten goed kan gebruiken in de strijd om een plek in de play-offs straks.

Wellicht dat de kater na de bekerwinst in het begin van de wedstrijd nog wel een rol speelde. Na slechts zestien seconden opende Trevor Hunt de score met een wrap-around. Negen minuten later was het al 0-2 via een mooie treffer van Dries Leirs, maar deze leek als wekker te fungeren voor Tilburg. Tegen de tijd dat Jean Paul de Brabander floot voor de eerste pauze was Tilburg via Josh Prudden en Mickey Bastings al teruggekomen in de wedstrijd.

Alleen Geleen krijgt dit seizoen meer doelpunten tegen dan Herentals. Trappers droeg in de tweede periode een steentje bij aan die statistiek via goals van Aaron Lee en Josh Prudden, alvorens Vincent Morgan het halverwege de wedstrijd toch nog spannend maakte.

Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot Hyc negen minuten voor tijd via Ben Vercammen op gelijke hoogte kwam. Amper negentig seconden later bracht Aaron Lee het voordeel terug door Bjorn Steijlen five-hole te kloppen. Goals van Diederick Hagemeijer en de derde treffer van Josh Prudden stelden de zege daarna veilig.

Komende zondag staat voor Tilburg een herhaling van de bekerfinale op het programma. Om 16.00 uur gaat Trappers op bezoek in Thialf. Sportsbroadcasting.nl zal van deze wedstrijd wederom een live-stream verzorgen, zoals dat ook al bij de bekerfinale gebeurde. Herentals ontvangt zondagavond in eigen huis Eindhoven. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Den Haag - Heerenveen

Heerenveen zocht en vond troost voor de verloren bekerfinale in Den Haag. Met Tilburg ruim aan kop van de ranglijst lijken Hijs en Flyers onderling uit te gaan maken wie in de onderlinge halve finaleserie het thuisvoordeel heeft. Flyers zette een stapje in de goede richting door via een goal van Kevin Bruijsten in overtime te winnen in de Uithof.

Daarvoor moest Flyers wel een Houdini-achtige ontsnappingstruc uithalen. Na ruim zeventien minuten spelen stonden de Friezen dankzij goals van Jaser Kick, Les Reaney en Gregg Collins met 3-0 achter, een stand die bovendien heel lang op het scorebord bleef staan. De term Haags Kwartiertje is een begrip in Den Haag en omgeving, maar in de Uithof werd het een Heerenveens Kwartiertje.

Of eigenlijk vier minuten. Dertien minuten voor tijd was het Sander Dijkstra die de eerste Friese treffer scoorde. Twee minuten later sloeg Joey Oosterveld zijn slag en tien minuten voor tijd zorgde Kevin Bruijsten ervoor dat de voorsprong van Den Haag werd weggevaagd. In overtime zorgde dezelfde aanvaller er ook nog voor dat Flyers een puntje inliep op Den Haag.

Den Haag gaat zaterdagavond op bezoek in Dordrecht, terwijl Heerenveen dus Tilburg Trappers ontvangt.