Hys kampioensfoto 1011 paul

13 juni 201410:50

Door Joep Meijsen

Geen licentie-aanvraag uit Den Haag

Den Haag heeft geen licentie aangevraagd voor deelname aan de Eredivisie komend seizoen. Vooralsnog hebben vijf teams zich ingeschreven, terwijl de zesde (Dordrecht) uitstel heeft gevraagd.

Dat zegt bondsvoorzitter Jan Hoptaken tegen Omroep West. Hopstaken is de opvolger van Ruud Vreeman, die vanwege zijn burgemeesterschap in Groningen voor een jaar terug is getreden bij de NIJB. Daarmee ziet het er naar uit dat er mogelijk een einde komt aan het topijshockey in de Hofstad.

Volgens Omroep West stapelen de problemen voor de Haagse club zich op. Niet alleen zijn er de bekende problemen met de ijsbaan, maar ook een gebrek aan bestuurlijke structuur en sponsoren. Daarnaast zou er geen loonbelasting zijn betaald voor spelers van de club over de afgelopen twee seizoenen.

De grote man achter het succes van Den Haag de afgelopen jaren, financier André Janssen, wilde vorig jaar al een stap terugdoen, maar schoot de club afgelopen seizoen toch weer te hulp. Nu zegt hij tegen de regionale omroep er helemaal mee op te houden, al houdt hij de deur nog wel op een kiertje. 'In sport is alles mogelijk', zo wordt hij geciteerd.

De bondsvoorzitter bevestigt dat Eindhoven, Geleen, Heerenveen, Herentals en Tilburg hun licentieaanvraag op tijd hebben ingediend en dat Dordrecht uitstel heeft gevraagd. Hij zegt ook te hopen dat Den Haag uiteindelijk alsnog aanhaakt.