Eaters vs flyers celebrate 181112

18 november 201221:52

Halve finalisten bekertoernooi bekend

Hijs Den Haag plaatste zich zaterdag als eerste voor de halve finales van het bekertoernooi. Op zondagavond bereikten Eindhoven Kemphanen, Tilburg Trappers en Eaters Geleen ook de laatste vier.

trong>Eaters Geleen – Friesland Flyers

In Limburg viel de meeste spanning van alle kwartfinales te beleven. Geleen had zichzelf een uitstekend uitgangspunt gegeven na de kleine nederlaag in Friesland. Daardoor hadden de Limburgers thuis genoeg aan een overwinning van twee doelpunten verschil. Zondagavond bleef de tweede wedstrijd lang zonder doelpunten. Pas na 36 minuten spelen viel de openingstreffer. Mitch Bruijsten brak door de Friese verdediging en passeerde daarna ook goalie Martijn Oosterwijk: 1-0.

Bruijsten werd in de derde periode de held van Geleen. De thuisploeg begon sterk aan de period. Na anderhalve minuut verdubbelde Bruijsten de voorsprong na goed voorbereidend werk van Lars van Slound. Met dit doelpunt had Geleen de benodigde marge van twee doelpunten binnen. In de daaropvolgende minuten moest Oosterwijk nog een aantal keren ingrijpen om de derde Geleense treffer te voorkomen.

Flyers overleefde de slechte start zonder verdere schade en ging op jacht naar de belangrijke aansluitingstreffer. De jacht van Friesland werd acht minuten voor tijd abrupt afgebroken nadat Mitch Bruijsten zijn derde van de avond scoorde. In de slotfase tilde Mike Forgie de score zelfs naar 4-0 waardoor de plek in de halve finale een zekerheid werd.

trong>Eindhoven – Hijs den Haag 2

Eindhoven Kemphanen zal de tegenstander van Geleen worden in de halve finale. De ploeg uit de Lichtstad had zondag een makkelijke avond, na de 2-7 zege in de eerste wedstrijd tegen het tweede team van Den Haag.

Ook de tweede wedstrijd eindigde in een ruime zege voor Eindhoven. Dit keer bleef de teller steken op 13-1 in het voordeel van Kemphanen. Mike Verschuren, Josh Mizerek, Tom Marx en Gregg Collins scoorden allen tweemaal. Ben Rurup tekende voor de Haagse eretreffer.

trong>Tilburg Trappers – Dordrecht Lions

De confrontatie tussen Tilburg en Dordrecht was ook een wedstrijd om des keizers baard. Door de 11-2 overwinning van Trappers in Dordrecht, viel er voor de koploper van de Eerste Divisie weinig meer te behalen in Stappegoor. Tilburg verloor in Dordrecht wel captain Diederick Hagemeijer. De aanvaller verliet in de derde periode geblesseerd het ijs. Vandaag bleek dat de aanhechtingspees van zijn sleutelbeen is gescheurd. Hoe lang Hagemeijer door deze blessure is uitgeschakeld, is nog niet bekend.

Dordrecht Lions keek na veertien minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. Lions kwam daarna nog knap terug tot 3-2 via twee treffers van Kyle Heffernan. Daarna liep Trappers echter ver uit naar een 8-3 overwinning. Nieuwkomer Tim Coffman wist tweemaal te scoren voor Tilburg. Bart Vink tekende in de derde periode voor de derde Dordtse treffer.

Tilburg zal in de halve finale Hijs Den Haag ontmoeten.

De halve finale wordt gespeeld in een best-of-three, de exacte speeldata zijn nog niet bekend. De eerste wedstrijd zal op 27 of 28 november worden gespeeld. Een week later volgt de tweede wedstrijd en een eventueel beslissende ontmoeting zal plaatsvinden op 11 of 12 december.