Flyers hendriks stare bench 1112

15 juli 201219:32

Door Remco

Hendriks verkast naar Eindhoven

Eindhoven Kemphanen heeft zich versterkt met international Wesley Hendriks. De verdediger maakt de overstap vanuit Friesland waar hij de laatste drie seizoenen speelde. Verder legde Kemphanen ook Reinier Staats en Mike Overweg vast voor komend seizoen.

Voor Wesley Hendriks wordt Eindhoven alweer zijn achtste club. De 26-jarige verdediger genoot zijn opleiding in Nijmegen, maar zijn carrière bracht hem ook bij Geleen, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Zoetermeer en Heerenveen. De laatste twee seizoenen maakte Hendriks ook deel uit van de nationale selectie op het WK. Coach Tommie Hartogs over zijn nieuwste aanwinst: ‘Hij staat zijn mannetje. Bovendien kan hij in organisatorisch opzicht een deel van de ruggengraat worden van de verdediging. Wesley krijgt bij ons de kans om veel meer trainingsuren te maken en daarmee de grenzen van zijn capaciteiten op te zoeken.’

Mike Overweg en Reinier Staats zijn ook het komende seizoen te bewonderen in de Lichtstad. Overweg brak vorig seizoen definitief door. Een sterk seizoen leidde tot een uitverkiezing voor het nationale team, maar een schouderblessure voorkwam een deelname aan het WK. Voor de 20-jarige Overweg wordt het zijn vierde seizoen in dienst van Kemphanen.

Tenslotte sluit ook Reinier Staats weer aan bij Kemphanen. Sinds de terugkeer van Eindhoven op het hoogste niveau, maakte Staats onderdeel uit van de selectie. Vorig jaar ontbrak Staats echter afhaken wegens een interne beroepsopleiding in het leger. Staats komt voor uit de jeugdopleiding van Tilburg Trappers. In 2009 maakte Staats zijn debuut op een WK voor het Nederlands team.

Hartogs: ‘Reinier moest vorig seizoen vrij onverwacht veel langer intern dan was voorzien. Daarnaast zou een ijshockeyblessure het onherroepelijk einde hebben betekend van zijn beroepsopleiding. Zelfs trainen was dus uit den boze en daarom zal hij nu een achterstand op de andere jongens goed moeten maken. In het leger is hij echter goed in conditie gebleven en ziet hij er afgetraind uit.’

Eerder legde Eindhoven al de imports Greg Collins, Sean Muncy en goalie Matti Korhonen vast. Ook de Nederlanders Berry Donders, Marc Donders en Nick Verschuren spelen dit seizoen voor de ploeg van Tommie Hartogs.