Flyers bekkering kroon 1112

20 november 201122:51

Herentals beslist strijd om vierde plek

Herentals zorgde met een 6-4 overwinning op Friesland Flyers voor de verrassing van het weekeinde. Met de nederlaag lijkt een plek in de halve finale onhaalbaar voor Friesland. Tilburg had in Stappegoor geen problemen met Amsterdam en won met 12-2.

Herentals - Friesland

Eindhoven zal met spanning hebben gekeken naar het wedstrijdverloop in Herentals. Door de overwinning van de Belgen, is Eindhoven definitief geplaatst voor de halve finale van de beker. Heerenveen kan door de nederlaag het puntenaantal van Eindhoven alleen nog maar evenaren. Op basis van onderling resultaat, is dan Eindhoven de betere.

Na de eerste periode stond het gelijk in Herentals. Rob Lawrence opende de score en Jamie Visser zorgde voor de gelijkmaker. In de tweede periode nam Herentals opnieuw een voorsprong. Via Ben Vercammen en de Canadees Barry Horman kwam Herentals op 3-1. Vlak voor het einde van de periode zorgde Jason Visser met een powerplaygoal voor de Friese aansluitingstreffer, nadat Barry Horman tegen een dubbele straf aanliep.

Friesland begon sterk aan de derde periode en kwam in de derde minuut al langszij. Michael Nason bracht zijn ploeg op 3-3. Nog geen minuut later was die gelijke stand al weer verdwenen. Mitch Morgan scoorde op aangeven van broer Vincent voor 4-3. Daarna liep Flyers tegen een aantal straffen aan. Met twee spelers meer op het ijs, sloeg Herentals toe. Tyler Melancon zorgde weer voor een marge van twee doelpunten.

De laatste vier minuten stonden bol van de spanning. Met Jens Engelen op de strafbank, gaf Joey Sides Friesland weer hoop door de 5-4 te scoren. Een slotoffensief en een late powerplay mocht echter niet baten voor de bezoekers uit Heerenveen. In de slotminuut zorgde Vincent Morgan met een empty-netter voor de 6-4 eindstand.

Friesland heeft nog een kleine kans op een plek bij de bovenste vier. Dan mag Tilburg niet meer dan één punt halen in de laatste drie wedstrijden. De Tilburgers spelen nog uit tegen Den Haag en Leuven en thuis tegen Turnhout.

Tilburg - Amsterdam

Zoals verwacht had Tilburg in eigen huis weinig problemen met Amsterdam Capitals. De 2000 aanwezige toeschouwers zagen Tilburg in de eerste periode een 3-1 voorsprong pakken. Nick de Ruijter scoorde het mooiste doelpunt van de periode door de puck hard achter Jacob van Duin te schieten. Tobias Kathan was trefzeker voor Amsterdam.

Pas in de tweede periode liep de Tilburgse doelpuntenmachine warm. De ploeg van Theo van Gerwen scoorde maar liefst negen keer. Na zes doelpunten haalden Ron Berteling en Alexander Schaafsma hun goalie van Duin naar de kant. Wim van den Hout jr mocht het karwei afmaken en werd ook zesmaal gepasseerd. Amsterdam zorgde via een Marijn den Dulk voor het enige doelpunt in de laatste periode.

Jay Latulippe werd topscorer aan Tilburgse zijde met 3 goals en 2 assists. Peter van Biezen en Diederick Hagemeijer scoorden beiden tweemaal. Dinsdag mag Tilburg weer aan de bak. Dan wacht de lastige uitwedstrijd in Den Haag.