Hyc vercammen close 1011

29 januari 201223:08

Herentals ook te sterk voor Friesland

Herentals heeft in het laatste weekend van de North Sea Cup verrassend de vierde plek veroverd. Na de overwinning tegen Eindhoven, won de ploeg van Bill Morgan ook thuis van Friesland Flyers.

Daarmee vergooide Friesland de kans om als vierde Nederlandse club te eindigen. Flyers zal nu in een tussenronde moeten uitkomen tegen HYS Den Haag en Tilburg Trappers. Eindhoven, dat gisteren nog in mineur was, eindigt toch als vierde Nederlandse ploeg. Kemphanen komt daardoor in een poule met Eaters Geleen en Amsterdam Capitals.

De Belgen kwamen goed uit de kleedkamer. Na vijftig seconden opende Vincent Morgan de score voor de thuisploeg. De 450 toeschouwers zagen na zeven minuten Friesland op gelijke hoogte komen via Michael Nason. Toch was het Herentals dat dankzij Tyler Melancon met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Melancon was zaterdagavond ook al de plaaggeest voor Eindhoven met de gebroeders Morgan als handlangers.

Geheel in de geest van dit laatste weekend van de North Sea Cup, zat het venijn wederom in de staart. Halverwege de derde periode kwam Flyers voor de tweede keer langszij. Marcus Pryde gaf de meegereisde supporters weer hoop. Die hoop werd vijf minuten voor tijd de grond in geboord door Ben Vercammen. De Belgisch international scoorde de 3-2. Binnen een minuut zorgden de gebroeders Morgan voor de definitieve beslissing. Vincent en Mitch Morgan scoorden beide eenmaal en bepaalden daarmee de eindstand op 5-2.

Voor Herentals breekt een belangrijke week aan. De mannen van Bill Morgan spelen volgende week zondag de Belgische bekerfinale tegen Turnhout White Caps. Flyers zal deze week beginnen aan de tussenronde. Een speelschema van de tussenronde is op dit moment van schrijven nog niet bekend.