Hyc vercammen close 1011

3 januari 201222:47

Door Joep Meijsen

Herentals opent jaar met zege

Herentals heeft de eerste punten in 2012 binnengehaald. De Belgische formatie was op dinsdagavond met 5-1 te sterk voor Amsterdam Capitals.

Daarmee klimt Herentals naar de zesde plaats op de ranglijst, waarmee het direct ook de hoogst genoteerde Belgische ploeg is. Herentals heeft nu twee punten meer dan collega-bekerfinalist Turnhout en een wedstrijd minder gespeeld. Het was de vierde zege voor de formatie van coach Bill Morgan, al verloor de ploeg wel Ben Torremans met een matchpenalty voor fisticuffs in de slotfase van de tweede periode.

Op dat moment stond Herentals al met 4-1 voor. Ben Vercammen had de ploeg na dertien minuten op voorsprong geschoten, een score die kort voor het eerste rustsignaal van scheidsrechter De Brabander op de powerplay werd verdubbeld door Vincent Morgan. Opvallend was daarna de situatie aan het begin van de tweede periode.

Achter elkaar mochten Nils Vroemans en Mitch Morgan gaan brommen namens Herentals. Dit bezorgde Amsterdam een powerplay met twee man meer op het ijs. Het leverde echter uiteindelijk twee tegengoals op. Eerst was het Tyler Melancon die doel wist te treffen, vervolgens was het Barry Horman die de puck achter Wim van den Hout wist te schieten en daarmee de wedstrijd feitelijk op slot gooide.

Via de eerste competitietreffer van Robin Swart deed Amsterdam nog wat terug, alvorens het temperament op het ijs de overhand kreeg en een stuk of acht spelers werden bestraft, waaronder Torremans dus met zijn matchpenalty. Aan het resultaat van de wedstrijd veranderde het iets. In de derde periode was het de beurt aan Yente Franssen om zijn eerste goal van het seizoen te scoren.

Amsterdam Capitals trad vanwege blessures maar met een handjevol verdedigers aan, waaronder Alexander Schaafsma. Voor de ploeg van Ron Berteling was het de eerste wedstrijd in een drukke serie. Woensdagavond komt de ploeg in eigen huis in actie tegen Geleen, vrijdag wacht de uitwedstrijd in Tilburg en op zaterdag komt Den Haag op bezoek in de Jaap Edenhal.