YOG2024

YOG 2024 Gangwon Korea

Jeugd Olympisch team presentatie in Papel
Jeugd Olympisch team presentatie in Papel — © Nicole Faas

29 december 202320:22

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Jeugd Olympische spelen in Gangwon Korea

Nog 20 dagen

Het Nederlandse Jeugd Olympisch IJshockeyteam staat te popelen om deel te nemen aan de Youth Olympic Games (YOG) 2024 in Korea van 20 januari tot en met 25 januari. Met een indrukwekkende line-up van 13 getalenteerde spelers belooft het toernooi een geweldige ervaring te worden voor het Nederlandse ijshockeyteam.

Opvallende coachwijziging

Een opvallende ontwikkeling in de aanloop naar de YOG is de benoeming van Joep Franke als nieuwe coach van het jeugdolympisch team. Franke brengt een schat aan ervaring en expertise met zich mee, hij was o.a. eerder hoofdcoach van het Nederlands vrouwen ijshockey team. Jennifer Wakefield gaat ook mee als coach om haar grote ervaring mee te brengen naar Gangwon. Jennifer was ass. coach bij Team NL vrouwen welke in China bijna voor een stunt zorgden door op een haar na goud te missen.

Naast de ervaren coaches heeft het team ook twee andere sleutelfiguren aan boord: Lonneke van Soest, die de rol van fysiotherapeut op zich neemt, en teammanager Nicole Faas. Samen vormen zij een solide ondersteunend team dat ervoor zal zorgen dat de spelers in topconditie zijn en zich kunnen concentreren op hun prestaties op het ijs.

Trainingskamp in Geleen

Ter voorbereiding op het grote evenement zal het jeugdolympisch team een intensief trainingskamp houden van 9 tot 12 januari in Geleen. Dit kamp biedt de spelers de gelegenheid om hun vaardigheden aan te scherpen, teambuilding te bevorderen en zich optimaal voor te bereiden op de uitdagingen die hen te wachten staan in Korea.

Whats App Image 2023 12 29 at 19 10 47
Whats App Image 2023 12 29 at 19 11 04
Whats App Image 2023 12 29 at 19 10 54