Lions vdbroek close2 home 1314

17 september 201416:54

Door Joep Meijsen

Kemphanen haalt Vd. Broek binnen

Eindhoven Kemphanen pikt forward Jeroen van den Broek op uit de boedel van Dordrecht Lions. Tegelijk maakt de club bekend dat import Brian McMillin afziet van de overstap naar Eindhoven.

Vanwege de onzekerheid rond de Nederlandse competitie en de deelname van Eindhoven heeft MCMillin eieren voor zijn geld gekozen en bijgetekend bij Allen Americans in de Central Hockey League, waar hij vorig jaar ook voor uitkwam. Het is niet bekend of Eindhoven op zoek gaat naar een vervanger voor de Amerikaan. Doelman Brendan Poderzay, verdediger Jeff Smith en aanvaller Andy Contois zijn de overgebleven imports bij Kemphanen.

De inmiddels 26-jarige Van den Broek keert terug naar de club waar hij ook in het seizoen 2010-11 speelde. De voormalige jeugdinternational kwam de afgelopen drie jaar uit voor Dordrecht Lions en was Ă©Ă©n van de spelers die de overstap maakte naar de Eredivisie. Daar had hij met veertien goals en 22 assists in 36 wedstrijden een prima seizoen. Van den Broek is afkomstig uit Tilburg. Voor die club debuteerde hij in het seizoen 2004-05 op het hoogste niveau.

Afgelopen weekeinde speelde Van den Broek, net als Lions-teamgenoot Reinier Staats, al mee bij Kemphanen in het duel tegen Turnhout.