Hys verreijen bench 1112

29 juni 201311:13

Door Joep Meijsen

Kemphanen legt Verreijen en Jonkers vast

Kemphanen breidt de selectie uit met twee jonge Nederlandse spelers. Het gaat om Joey Verreijen uit Den Haag en Rico Jonkers die afgelopen jaar in Amsterdam speelde.

Verreijen kwam afgelopen jaar uit in een alternatieve Canadese jeugdcompetitie, waar hij in veertig wedstrijden tot 87 punten kwam. Daarvoor debuteerde hij in de Eredivisie bij Den Haag. Verreijen speelde als jeugdspeler eerder in Eindhoven en was actief in de jeugd van Krefeld en Keulen. Bij Den Haag had hij twee jaar geleden zes goals en acht assists in 48 wedstrijden.

Rico Jonkers is afkomstig uit de jeugdopleiding van Tilburg Trappers. De verdediger maakte daar enkele jaren geleden ook zijn debuut in de Eredivisie. Afgelopen seizoen haakte hij af bij de Tilburgers omdat hij moeite had met coach Barry Smith en zijn methoden. Daarop maakte hij het seizeon af in Amsterdam, waar hij een goal en vijf assists voor zijn rekening nam. Amsterdam speelt dit jaar niet op het hoogste niveau.

Na de drie Poolse aanvallers Kamil Gosciminski, Marcin Kozlowski en Tomasz Kozlowski zijn Jonkers en Verreijen respectievelijk de vierde en de vijfde nieuwkomers bij Kemphanen.