Kemphanen cheer home 1112

6 november 201123:21

Door [email protected]

Kemphanen & White Caps winnen weer

Eindhoven Kemphanen rekende in eigen huis af met directe concurrent Friesland Flyers. In België klopte Turnhout landgenoot Herentals. Voor beide ploegen betekende het de tweede overwinning van het weekend.

Eindhoven - Friesland

In de zes-punten wedstrijd tussen Eindhoven en Kemphanen trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. Kemphanen liep uit naar een 5-1 voorsprong, maar zag de bezoekende Flyers in de derde periode toch weer naar 5-4 komen.

Marcel Kars en Paul Vincent hadden net als vrijdag tegen Amsterdam een belangrijke bijdrage in de zege. Kars scoorde twee goals en gaf assists op twee andere goals, terwijl Vincent de avond eindigde met vier assists. Met 28 punten in elf wedstrijden is Marcel Kars nu de topscoorder in de bekercompetitie.

Nick de Jong, Kevin Bruijsten, Marcel Kars (2x) en Mike Verschuren zetten Eindhoven in de eerste twee periodes op een voorsprong. Alleen Mike Nason kon voor Flyers nog iets terug doen.

In de derde periode kwam Friesland dankzij goals van Andrey Levitin, wederom Mike Nason en Jason Visser toch weer heel dichtbij Kemphanen. Maar straffen voor Jason Visser en Aleksandr Terjohins maakten het daarna moeilijk om de comeback te completeren. Levi Houkes profiteerde van de powerplay om de 6-4 aan te tekenen. Een empty-net goal van Bob Teunissen in de laatste minuut was de nekslag voor Flyers.

Eindhoven blijft dankzij de tweede winst van het weekend een punt voor op Tilburg, dat later op de avond in Geleen won. Friesland heeft inmiddels echter vijf punten achterstand op de top vier en zal na de internationale break nog flink aan de bak moeten om een kans te maken op de halve finales om de beker.

Turnhout - Herentals

Turnhout boekte in eigen huis zondag haar tweede overwinning van het weekend en derde van het bekerseizoen. Ryan Warsofsky en Alexandre Lacombe scoorden elk twee keer voor Turnhout. Vincent Morgan had een goal en een assist voor Herentals.

HYC kwam nog wel op een 0-1 voorsprong via Joe Vetere, maar Don Geerts trok de stand in de eerste periode nog gelijk. In de tweede periode liep de stand via Tyler Ruel, Alexandre Lacombe, Valerijs Filimonovs en nog eens Lacombe op tot 5-1. Vincent Morgan maakte het voor de tweede pauze op een dubbele powerplay nog 5-2. In de slotperiode bepaalden Tommy Lange en Ryan Warsofsky (2x) de eindstand op 8-2.

Turnhout passeert door de zege Herentals op de ranglijst en is op de zesde plek nu de hoogst genoteerde Belgische ploeg. White Caps heeft ook door het Continental Cup-avontuur nog eens twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere ploegen. Herentals zakt naar de zevende plaats. De drie Belgische ploegen doen niet mee aan de internationale break en moeten dus volgende week weer gewoon aan de bak.