Wk2014 Kleedkamer

12 april 201411:19

Door Remco

Live: Dag 5 WK Ventspils

Het Nederlands damesteam speelt vandaag haar laatste wedstrijd op het WK in Ventspils. Om 19.00 uur Nederlandse tijd is gastland Letland de tegenstander.

Voor Letland staat er weinig meer op het spel vanavond. De Letse dames hebben de gouden medaille al te pakken en keren dus direct weer terug naar een hogere divisie. Voor Nederland staat echter nog veel op het spel. Als Nederland wint, dan evenaart de ploeg met een zilveren medaille de prestatie van vorig jaar. Bij verlies is de ploeg afhankelijk van de resultaten van Hongarije en China. Die twee concurrenten spelen wel tegen de zwakste ploegen van dit toernooi: Kazachstan en Noord-Korea. Winnen de beide concurrenten, dan zou Oranje als vierde eindigen.

De vrijdagtraining van Letland zag er al heel ontspannen uit. De coach was uitgedost met roze veters en een tekst ‘Best coach’ op zijn rug. Daarnaast was er alle tijd voor foto’s en deden twee kleine kinderen de hele training mee. De grote vraag is of Letland met de sterkste ploeg zal aantreden. De gevaarlijke aanvalster Liga Miljone loopt al dagen met een gebroken hand in het gips. Letland kent opmerkelijk genoeg twee moeder/dochter combinaties. Liga Miljone speelt in dezelfde lijn met haar moeder Inese Geca-Miljone. Samen zijn ze al goed voor 17 punten. Ook Aija Apsite (moeder) en Agnese Apsite (dochter) zijn van de partij, maar zijn niet zo sterk als de andere familie.

Nederland zal het toernooi sterk willen afsluiten. Ondanks het ontbreken van een goede voorbereiding, valt te zien dat qua potentie Nederland hier wel de sterkste ploeg heeft. Een aantal jaren geleden sprak de NIJB over Olympische aspiraties. Het Nederlands damesteam heeft dermate veel potentie dat deelname aan de Olympische Spelen in 2018 geen absurde droom hoeft te zijn.

Voor de fans in Nederland is er goed nieuws. De laatste wedstrijd tegen Letland wordt live uitgezonden via internet. De wedstrijden is te zien via de website http://sportacentrs.com.

Het verdere programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

12.00 uur: Noord-Korea – China

15.30 uur: nbsp; Kazachstan – Hongarije

19.00 uur: Letland - Nederland

IJshockey.com zal ook tijdens de laatste wedstrijd updates verzorgen via het IJshockeyforum en een wedstrijdverslag plus reacties na afloop.

De foto's bij dit artikel zijn van Marco Spelten, klik hier voor meer foto's.