Oranje GB WK British goal 2017

29 april 201709:48

Door Joep Meijsen

Maidin mhaith Belfast: Speciale drive, scenario's en een golftas

Het is de morning after het kampioenschap voor Trappers en de oorwassing voor de nationale ploeg tegen Groot-Brittanni√ę. In onze dagelijkse rubriek kijken we hier natuurlijk op terug.

Laten we maar beginnen...

Met het kampioenschap van Tilburg. Het is een prestatie van formaat om twee seizoenen op rij als beste uit de bus te komen in de Oberliga. De feestvreugde was gisteren dan ook enorm. Lees hier het wedstrijdverslag met de kampioensfoto nog terug >>>

Voor Bjorn Willemse...

betekent het kampioenschap waarschijnlijk tevens het laatste hoofdstuk in zijn ijshockeyloopbaan. 'Schrijf maar op, ik stop er nu echt mee', zegt hij in Brabants Dagblad. Trappers moest het kampioenschap wel binnenslepen op vrijdagavond, want vandaag staat het kinderfeestje voor de verjaardag van zijn zoon Vin op het programma. Willemse maakt echter een voorbehoud rond stoppen. Als Trappers toch in DEL2 speelt komend seizoen, is hij wél van de partij.

De burgemeester van Tilburg...

bracht gisteren koninklijke felicitaties over aan Tilburg Trappers. Willem Alexander had op Koningsdag tijdens zijn bezoek aan Tilburg al uitgebreid kennisgemaakt met Tilburg Trappers. Het winnende doelpunt kwam gisteren van de stick van Diederick Hagemeijer. Volgens doelman Ian Meierdres zeker geen toeval. 'Didi is iemand die in de play-offs altijd zijn next level haalt. Hij heeft een speciale drive. Dat had hij vroeger ook al toen we samen speelden', vertelde de doelman aan Brabants Dagblad.

En voor wie nog eens lekker...

En dan terug naar...

Belfast, waar Oranje vandaag nog het cruciale duel met Estland op het programma heeft staan. Nederland zal in ieder geval moeten winnen van van de Baltische ploeg om in Division IB te blijven. Op welke manier hangt af van de vraag of Kroati√ę minimaal een punt weet te pakken tegen Litouwen. Dit zijn de scenario's voor vandaag:

1. Kroati√ę pakt minimaal √©√©n punt en Nederland wint van Estland. Oranje blijft in Division IB.

2. Kroati√ę pakt geen punt en Nederland wint met minimaal drie doelpunten verschil van Estland. Oranje blijft in Division IB.

3. Kroati√ę pakt geen punt en Nederland verliest, wint in overtime of wint met maximaal twee doelpunten verschil van Estland. Oranje degradeert naar Division IIA.

De wedstrijddag vandaag...

wordt vanaf het begin tot het einde van de dag gevolgd door een mediateam van KPN. TeamKPN Sportfonds is één van de sponsoren van de nationale ploeg tijdens dit wereldkampioenschap.

Dagblad De Gelderlander..

heeft een mooi interview met Jean-Paul de Brabander, die zijn scheidsrechtersfluit aan de wilgen hangt, voorzien van een foto waarop de bebaarde referee te zien is in zijn scheidsrechtersoutfit met een golftas op de rug. 'Ik hoor pas hoe goed ik was, nu het voorbij is. Ik schrok er zelf ook wel van wat ik allemaal heb meegemaakt, toen ik terugkeek. Ik heb veel bereikt als scheidsrechter. Maar tijdens mijn carrière was ik helemaal niet op zoek naar erkenning. Ik deed het niet voor de schouderklopjes. Alles voor de liefde voor de sport.'

Montreal ligt dan wel...

Uit de play-offs. De bevolking van de grootste Franstalige stad in Canada is zijn voormalige held PK Subban niet vergeten. De trade van Subban naar Nashville begin dit jaar was erg controversieel. Nashville zit nog wel in de play-offs en dus heeft de lokale bar Chez Serge zijn naam veranderd in Chez Subban. Yahoo Sports heeft het verhaal >>>

Het hielp Nashville..

vannacht niet. Vladimir Tarasenko scoorde twee keer voor St. Louis, inclusief de winnende goal enkele minuten voor tijd in de 3-2 overwinning voor de Blues op de Predators. Daarmee is deze serie weer in evenwicht, 1-1.

Edmonton daarentegen...

won ook het tweede duel in de serie met de Anaheim Ducks. Andrej Sekera en Patrick Maroon scoorden goals, terwijl Cam Talbot 39 saves maakte voor zijn shutout in de 2-0 overwinning. Zondag gaat de serie verder.

Delen