Dalhuisen Esjberg leaning

15 augustus 201614:06

Door Remco

Mike Dalhuisen verhuist naar VHL

International Mike Dalhuisen speelt dit seizoen voor Torpedo Ust-Kamenogorsk dat uitkomt in de Russische VHL. Dalhuisen werd het afgelopen seizoen met Esbjerg kampioen in Denemarken.

De VHL is ook bekend als de Supreme Hockey League en bestaat uit 26 teams: 24 uit Rusland en 2 uit Kazachstan. Tot 2010 was de competitie bekend als de Vysshaya liga. De VHL zit Ă©Ă©n niveau onder de KHL en vele teams doen dienst als opleidingsploeg voor KHL-teams. De situatie is min of meer te vergelijken met de NHL en de AHL in Noord-Amerika.

Torpedo Ust-Kamenogorsk is Ă©Ă©n van de twee ploegen uit Kazachstan in deze liga. De ploeg speelt in Ă–skemen, een stad van 330.000 inwoners in het oosten van Kazachstan. Dalhuisen is tot nu toe samen met de Canadees Jordon Southorn het import duo van de ploeg.

Afgelopen seizoen speelde Dalhuisen voor het Deense Esbjerg. Daar kende de geboren Nijmegenaar een uiterst succesvol seizoen. Esbjerg veroverde zeer verrassend het Deense kampioenschap, waardoor Dalhuisen niet beschikbaar was voor Oranje tijdens het WK in Jaca.