Beneliga logo 2015

30 januari 201609:54

Monsterscore voor Herentals

Herentals boekte vrijdagavond de grootste overwinning in de BeNeLiga tot nu toe. In Heist werd met maar liefst 2-26 gewonnen. Nijmegen klopte in eigen huis Dordrecht met 4-2.

chaduw van de bekerfinale van zaterdagavond wordt ook nog een klein programma afgewerkt in de BeNeLiga. Vrijdagavond stonden er twee ontmoetingen op het programma. Herentals-spelers werkten in Heist-op-den-Berg aan hun doelsaldo met een 2-26 overwinning. Zo scoorde Vincent Morgan vijf keer, Bryan Kolodziejczyk vier keer, net als Tyler Melancon.

Door de overwinning verstevigt Herentals zijn koppositie in Poule A, terwijl Heist voorlaatste blijft in Groep B. Nijmegen pakte dankzij goals van Harrie Verdonschot, Mike Vedder, Jake Hendriks en Wesley Hendriks in de eerste dertig minuten van de wedstrijd tegen Dordrecht een 4-0 voorsprong. In de laatste tien minuten van de ontmoeting sloeg Lions terug via Jasper Busink en Erik Brand.

Nijmegen komt door de overwinning tot op Ă©Ă©n punt van Eindhoven, dat op dit moment de vierde plek en daarmee de laatste plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs bezet. Eindhoven heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Kemhpanen kan zondagmiddag tegen Heist op den Berg weer uitlopen.