Flyers celebrate pollastrone 121012

12 oktober 201222:26

Monsterzege voor Friesland

Friesland Flyers heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Chris Eimers won in Thialf met maar liefst 10-0 van Amsterdam G’s. Jerry Pollastrone scoorde driemaal voor de thuisploeg.

Daarmee geeft de ploeg uit Heerenveen een passend vervolg aan de sterke seizoenstart. De eerste thuiswedstrijd tegen Tilburg ging nog nipt verloren na een shootout, maar afgelopen zondag maakte Flyers veel indruk door ruim te winnen bij landskampioen Geleen.

De aanwezige toeschouwers in Thialf zagen vanavond weinig spanning. Vanaf het eerste fluitsignaal was Flyers de dominante partij. Door gebrek aan scherpte bleef de score na twintig minuten nog beperkt tot 2-0. Kevin Bruijsten opende de score na zeven minuten Kevin Nijland verdubbelde even later de voorsprong. Voor de jonge Nijland was het zijn eerste treffer van het seizoen.

Na de pauze barstte het doelpuntenfestijn wel los. Jerry Pollastrone tilde met een onvervalste hattrick de score binnen negen minuten naar 5-0. Bij de eerste goal van Pollastrone ging een assist naar Aleksandr Terjohins. De Letse verdediger keerde afgelopen week terug nadat hij het eerste weekend had gemist wegens trieste privé-omstandigheden. In de slotminuut van de tweede periode wist Tony Demelinne zijn eerste doelpunt in dienst van Flyers te scoren.

Ook in de derde periode bleef Flyers op zoek naar doelpunten. Vooral op de rebound waren de Friezen scherp. Dankzij goals van Michael Nason (2x), Brent Janssen en Aldo van Aalderen werd de 10-0 behaald. Voor van Aalderen en Janssen was dit het eerste doelpunt van dit seizoen.

De tiende treffer viel al na vijf minuten in de derde periode. Daarna nam Flyers wat gas terug en bleef de score ongewijzigd ondanks een aantal powerplaykansen. Flyers mag morgen op bezoek bij Eindhoven Kemphanen.

Amsterdam G’s mag een dagje rusten alvorens Geleen zondag op bezoek komt in de Jaap Edenhal. Voor Amsterdam was de wedstrijd in Thialf de derde wedstrijd in vier dagen. De rustdag zal daarom met veel vreugde worden ontvangen door coach Ron Berteling.