Hyc morgan family medals 1112

14 augustus 201215:55

Door Joep Meijsen

Morgan-broers blijven bij Herentals

Vincent en Mitch Morgan spelen komend seizoen in de eredivisie. De Belgische internationals hebben hun contract met Herentals met een jaar verlengd.

Daarmee slaat Herentals een belangrijke slag. Beide spelers waren afgelopen seizoen bijzonder succesvol in de North Sea Cup en leverden een grote bijdrage aan het winnen van de Belgische dubbel bij Herentals. Vooral Mitch Morgan hoopte deze zomer onderdak te vinden in een betere competitie, maar een try out bij het Noorse Frisk Asker liep uiteindelijk op niets uit.

De 21-jarige Mitch Morgan, die in het verleden onder meer in de Duitse jeugdcompetitie en in Noord-Amerika speelde, had vorig jaar in 29 wedstrijden vijftien goals en 36 assists in de North Sea Cup. De 26-jarige Vincent Morgan was goed voor 25 goals en negentien assists. Hij fungeerde afgelopen jaar zowel als captain van Herentals als van de Belgische nationale ploeg.

Met de verlenging van de Morgan-broers heeft Herentals de top drie van de topscorerslijst van vorig jaar weer onder contract. Eerder al verlengde Tyler Melancon zijn contract. Ook werd de import van twee jaar geleden Matt Crowell teruggehaald. De Canadese verdedigers Greg Eskedjian en Bryan Main zijn de twee andere imports onder contract. Het maximum aantal buitenlanders ligt dit seizoen in de eredivisie op zes, wat betekent dat Herentals in ieder geval op papier nog ruimte heeft voor twee imports.