Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Afgelastingen, oefenduels en een orkaan

Morning Skate: Afgelastingen, oefenduels en een orkaan

Het is alweer zondag. In deze Morning Skate aandacht voor de oefenduels van Den Haag, Luik, Tilburg en Daniel Sprong. Helaas gaat de wedstrijd van Eindhoven vanavond echter niet door. Intussen nadert orkaan Irma Florida, waar de Amerikaanse ijshockeydames zitten.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Het oefenduel tussen...

Eindhoven en Neuwied vanavond gaat niet door. Door een combinatie van omstandigheden, waaronder blessures en verplichtingen bij Jong Oranje U20, zijn er te veel spelers van Kemphanen afwezig. Vanavond om 19.00 uur is er wel een training van Eindhoven.

Den Haag oefende...

zaterdag tegen Neusser EV en opende daarmee het nieuwe seizoen. De ploeg van Chris Eimers won het eerste duel van de oefencampagne met 4-1 van Neusser EV. Den Haag liep uit naar een 4-0 voorsprong en incasseerde het enige tegendoelpunt in de slotminuut. De ontmoeting die vandaag op het programma stond voor Den Haag in Dinslaken gaat niet door vanwege technische problemen op de ijsbaan in Dinslaken.

Ook Luik stond zaterdag...

voor het eerst op het ijs voor een oefenwedstrijd, tegenstander was het Franse Lions de Wasquehal en Luik won het duel met 4-2.

Max Hermens...

is één van de nieuwkomers bij Tilburg, dat vanavond het terugduel speelt tegen Bad Neuheim. De forward van Oranje speelde de laatste jaren in Zweden en was daar het liefst ook gebleven. Aan Brabants Dagblad legt uit uit wat de uitdaging is voor een jonge Nederlandse ijshockeyer.

'Ik word volgende maand 20 jaar, ben geen jeugdspeler meer. Voor mijn gevoel was ik niet minder dan een aantal jongens die nu op het tweede niveau in Zweden competitie zijn gaan spelen, maar de Nederlandse vlag achter mijn naam is echt een nadeel. Als ijshockeyland worden we niet serieus genomen in de topcompetities. Daar moet je als Nederlander echt tegen vechten.

Nog wat oefenduels uit de...

Oberliga van vrijdag. De Crocodiles uit Hamburg wonnen met 6-1 in Timmendorf. Thomas Zuravlev scoorde twee keer. Met dezelfde cijfers was Hannover Scorpions tegenstander Harzer Falken de baan. De Hannover Indians waren met 5-4 Duisburg de baas, terwijl Erfurt met 5-1 won van Hamm, dat uitkomt in de Regionalliga. Ook Herne oefende tegen een ploeg uit een lagere divisie en won met 2-0 bij Herforder EV.

De orkaan Irma..

komt vermoedelijk vandaag aan land in Florida. De lokale NHL-teams hebben waar nodig hun spelers geëvacueerd, maar dat blijkt niet te gelden voor de Amerikaanse nationale vrouwenploeg. USA Today heeft er een verhaal over.

Daniel Sprong kwam...

zaterdag opnieuw in actie met de talenten van de Penguins, die tijdens het Prospect-toernooi in Buffalo met 6-2 wonnen van de talenten van de New Jersey Devils. Sprong scoorde in de wedstrijd zijn eerste goal van het seizoen, pikte ook nog een assist op en werd na afloop geciteerd op de site van de Penguins. 'Today, I stuck more to my game. I played a lot better that way creating a lot of chances for myself and for my team and try to build off that.'

Vandaag dus...

de terugwedstrijd van Tilburg in Bad Nauheim. Geleen zoekt voor het eerst competitief het ijs op voor een oefenwedstrijd tegen Luik en Den Bosch en Amsterdam tonen zich voor het eerst dit seizoen.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum