Morning Skate G6 Pens vs Sens 2017

24 mei 201708:25

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Afscheid, transfers en winnende Sens

Goedemorgen ijshockeyfans. In deze Morning Skate verzamelen we het spelersnieuws en kijken we terug naar de wedstrijd van vannacht waarin de Ottawa Senators een zevende duel afdwongen in de serie tegen Pittsburgh.

Eerst maar het spelersnieuws..

Trappers gaat niet verder met Martijn Oosterwijk. Het contract van de geboren Groningen wordt niet verlengd, de club kiest voor Ruud Leeuwesteijn als tweede goalie naast Ian Meierdres. Klik hier voor het hele verhaal >>>

Bij Luik heeft...

topscorer Cheyne Matheson zijn contract verlengd. De Canadees was met 34 goals de trefzekerste speler in de Beneliga. Daarnaast contracteerde de club de SPHL-verdediger Nick Rivait als tweede buitenlander. Lees hier het bericht >>>

Wessel Copier..

speelt ook komend seizoen voor Nijmegen Devils. De 18-jarige aanvaller had vorig jaar vier goals en drie assists in vijftien wedstrijden in de Beneliga.

De Ottawa Senators...

hebben een zevende duel afgedwongen in de serie tegen de Pittsburgh Penguins. Held van de dag was doelman Craig Anderson, die 45 van de 46 schoten op doel stopte in de 2-1 overwinning voor zijn ploeg. In de vorige wedstrijd, de 7-0 voor Pittsburgh, was hij nog tot twee keer toe naar de kant gehaald.

Een andere sleutel..

in de winst van Ottawa was het doorbreken van de serie van 29 powerplays zonder doelpunt. Bobby Ryan scoorde die treffer. Het winnende doelpunt viel aan het begin van de derde periode en werd gescoord door Mike Hoffman.

Dit was een opmerkelijk...

moment tijdens de wedstrijd.

Voor de wedstrijd...

werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester.

Fotocredit

Foto: Twitter Pittsburgh Penguins