Final Four 2019 Flyers Devils goal Houkes

20 januari 202107:33

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Assist voor Sprong - uitspraak in Nijmegen en versterking in Rostock

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor het punt voor Daniel Sprong vannacht namens Washington, de uitspraak van de rechtbank in de zaak rond Nijmegen en de plannen voor de toekomst in de Keizerstad. Verder wat berichtjes uit de Oberliga.

Daniel Sprong pikte vannacht zijn eerste...

punt van het nieuwe NHL-seizoen op. De in Amsterdam geboren forward stond bij Washington opnieuw in de opstelling voor de wedstrijd tegen Pittsburgh en pikte zijn assist op bij het tweede doelpunt van zijn ploeg, gescoord door Evgeny Kuznetsov. Door een treffer in overtime van Sidney Crosby verloor Capitals de ontwmoeting uiteindelijk wel. Sprong had 12,5 minuten aan ijstijd en eindigde in de plus/minus positief.

Voor wie het gemist heeft...

het uitreiken van de awards voor het seizoen 2019-20 is gisteren begonnen. Als eerste werd Jeroen Klijberg onderscheiden als de hoogst gewaardeerde referee of linesman van het seizoen. Vanwege corona worden de prijzen dit jaar op alternatieve wijze uitgereikt.

Bekijk hier de video >>>

De rechtbank heeft uitspraak gedaan...

in de civiele procedure die was aangespannen in de zaak rond de frauderende penningmeester van Nijmegen Devils. Deze sluisde in vijf jaar tijd ruim 430.000 euro weg bij zijn werkgever, een woningstichting. Een belangrijk deel daarvan investeerde hij volgens zijn eigen verklaring in de ijshockeyclub om oplopende tekorten te dekken. De club stelde in een verweer dat dit niet klopt en dat de penningmeester de club slechts gebruikte om het geld door te sluizen en hij net zo veel geld uit de club zou hebben onttrokken.

De rechtbank ziet hiervoor echter...

onvoldoende bewijs en stelt de club mede-verantwoordelijk. Ook wordt Devils verweten dat de penningmeester zo lang zijn gang kon gaan. De stichting Noviomagus en de penningmeester moeten volgens de uitspraak in de door de woningcorporatie aangespannen procedure beiden de helft van de 360.000 euro die de club ten onrechte ontving terugbetalen. De penningmeester is ook nog verantwoordelijk voor het deel dat hij in eigen zak stak. Hij werd eerder in de strafzaak al veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.

Lees verder bij dagblad De Gelderlander >>>

De vraag is of dit geld wel betaald...

gaat worden. De stichting Noviomagus vroeg eerder deze week faillissement aan omdat de schuldenlast te hoog is opgelopen. Een nieuwe organisatie wil de komende maanden het ijshockey in Nijmegen opnieuw opbouwen. Aanvoerder Levi Houkes van Nijmegen Devils stelt vanmorgen in De Gelderlander dat er een groep van sponsors, vrijwilligers en seizoenkaarthouders aan een reddingsplan werken. 'Er zijn zo'n veertien mensen bij betrokken, die geen verleden hebben als bestuurslid bij Nijmegen Devils. We moeten helemaal opnieuw beginnen', aldus Houkes, die zelf van plan is voor de club te blijven spelen.

IceFighters Leipzig heeft de technische staf...

uitgebreid met Roberto Pohle. De 40-jarige oud-speler gaat als assistent-coach fungeren van hoofdcoach Sven Gerike. Pohle werkte al in de jeugdopleiding van de club. Leipzig staat op dit moment op de vijfde plaats van de Oberliga Nord met 31 punten uit 18 wedstrijden. Daarmee heeft de club minder verliespunten dan Tilburg Trappers dat op 41 punten uit 22 wedstrijden staat.

Rostock Piranhas hebben de selectie...

uitgebreid met de Duits-Canadese aanvaller Aaron Beally. De 28-jarige aanvaller kwam vorig jaar in een deel van het seizoen uit voor Hannover Indians en deed eerder Oberliga-ervaring op bij Duisburg. Beally tekende vorig jaar in 22 wedstrijden voor 4 goals en 9 assists.

In de NHL ging vannacht het duel...

tussen de Carolina Hurricanes en de Nashville Predators niet door omdat bij de Hurricanes drie spelers positief werden getest, waarbij een test vermoedelijk een zogenoemde vals-positieve test was. Om welke spelers het gaat, is niet helemaal bekend. Zeker is wel dat Jordan Staal al langer vanwege covid-19 niet in actie kwam. Het is voor het eerst dit seizoen dat een wedstrijd op de dag van spelen werd afgelast, eerder werden al wel wedstrijden van de Dallas Stars verschoven.

De verjaardagen

Vandaag zijn onder meer Anaheim Duck Hampus Lindholm en Vegas Golden Knight Ryan Reaves jarig. We feliciteren verder oud-Den Bosch en Tilburg-aanvaller Hein van den Heuvel met zijn verjaardag.