AL TIL HER20190403 021

17 april 201908:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Comeback-Trappers blijven leven

In deze Morning Skate natuurlijk aandacht voor de comeback van Trappers in de vierde wedstrijd tegen Herne, voor de transfer van Mike Verschuren naar Geleen, voor het overlijden van een bekend oud-bondscoach in Slowakije, alle ontwikkelingen in Noord-Amerika en nog veel meer.

Tilburg Trappers...

kwam dinsdagavond drie keer terug uit achterstand om de wedstrijd tegen Herne in de slotfase naar zich toe te trekken en daarmee de achterstand in de serie te verkleinen tot 2-1. Bij verlies was het seizoen van Tilburg voorbij geweest, nu mag de ploeg zich gaan opmaken voor het vierde duel in de serie dat voor donderdag op het programma staat. Klik hier voor een wedstrijdverslag van de wedstrijd >>>

Bij de regerende kampioen..

ontbreekt dan wel Reno de Hondt die tegen een game-misconduct opliep en dus een wedstrijd zal moeten missen. Trappers heeft ook al een schorsing voor Mickey Bastings lopen. Coach Bohuslav Subr vertelt aan Brabants Dagblad volop vertrouwen te hebben in de kansen van zijn ploeg. 'We hadden duel twee al moeten winnen in Herne. Laten we het nu maar echt doen', laat hij optekenen.

Fotograaf Arie Leeuwesteijn...

was vanzelfsprekend aanwezig bij de wedstrijd in het volgepakte en dampende Stappegoor en maakte de onderstaande fotoreportage.

Microz Eaters Geleen...

sloeg een belangrijke slag op de transfermarkt door aanvaller Mike Verschuren aan te trekken vanuit Den Haag. Tegelijkertijd maakte de halve finalist in beker, Final Four en Beneliga-play-offs bekend dat topscorer Nick Verschuren zijn contract heeft verlengd, waardoor beide broers komend seizoen weer bij één club spelen. Lees hier het complete nieuwsbericht >>>

Preussen Berlin...

neemt afscheid van een aantal spelers. Eddy Rinke-Leitans, Hannes Ulitschka, Kyle Pywowarcyk en Jakub Rumpel komen volgend jaar niet meer in actie voor de club. Vor Rumpel betekent het einde loopbaan.

In Slowakije...

wordt gerouwd om het overlijden van Jan Starsi. De voormalige Tsjechoslowaakse international en bondscoach werd 85 jaar oud en overleed na een periode van ziekte. Hij was als speler actief op de Olympische Spelen en wereldkampioenschappen, maar vooral bekend als een van de coaches van de zeer succesvolle Tsjechoslowaakse teams in de jaren zeventig. Hij werkte op clubniveau ook in Duitsland.

Todd McLellan...

is de nieuwe hoofdcoach van de Los Angeles Kings. Hij tekende een contract voor vijf jaar met een gerapporteerde waarde van 25 miljoen dollar. McLellan werd eerder dit seizoen ontslagen bij de Edmonton Oilers na een slechte seizoenstart met die club. Eerder werkte hij zeven jaar als hoofdcoach in San Jose en werd hij als coach van Canada wereldkampioen in 2015. Hij volgt John Stevens op die al in november werd ontslagen. Sindsdien stond oud-Nijmegen-speler Willie Desjardins in de bank als interim-coach.

De Columbus Blue Jackets..

zorgden voor een enorme stunt door de Tampa Bay Lightning in de eerste ronde van de play-offs in de NHL te 'sweepen'. Het is voor het eerst dat de winnaar van het reguliere seizoen zonder zelf een wedstrijd te winnen in de eerste ronde van een best-of-seven in de NHL wordt uitgeschakeld. Voor meer over deze wedstrijd en wat er verder vannacht gebeurde is er onze dagelijkse rubriek Second Season >>>