Morning Skate Carrie Underwood Predators 2017

18 april 201708:58

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Comebacks en Carrie

Het finaleschema voor Tilburg is bekend. Verder in deze Morning Skate aandacht voor Mike Dalhuisen, Daniel Sprong, de twee andere Joly-broers en heel veel overtime actie in de NHL, met een bijzondere rol voor country-superster Carrie Underwood.

Trappers heeft zich dus...

voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Oberliga. Tegenstander in de finale zijn de Tölzer Löwen die afrekenenden met Sonthofen. Het speelschema ziet er als volgt uit:

21-4 19.30 uur - Bad Tölz - Tilburg Trappers
23-4 15.00 uur - Tilburg Trappers - Bad Tölz
25-4 19.30 uur - Bad Tölz - Tilburg Trappers
28-4 20.00 uur - Tilburg Trappers - Bad Tölz*
30-4 18.00 uur - Bad Tölz - Tilburg Trappers*

* Indien noodzakelijk

Lees hier nog het wedstrijdverslag van de beslissende overwinning op Essen >>>

Voor Mike Dalhuisen dreigt...

het einde van het seizoen. Maandag ging ook het derde duel in de finaleserie tegen Dynamo. Maandag werd het 5-2 in het voordeel van de tegenstander van Torpedo Ust-Kamegorsk in de finaleserie van de VHL, het tweede niveau in Rusland. Dalhuisen stond ruim 22 minuten op het ijs en twee schoten op doel. Vandaag staat het vierde duel in de serie op het programma, wat dus een must win is voor Torpedo.

Daniel Sprong...

Moet in de play-offs van de QMJHL nog wachten op de volgende wedstrijd. In de kwartfinales van de strijd om de President Cup zijn nu twee series beslist. De Saint John Sea Dogs klopten de Val-d'Or Foreurs in hun serie met 4-0, maar de andere twee kwartfinales staan op 3-3 en moeten dus nog een beslissende zevende wedstrijd krijgen. Deze series gaan tussen Cicoutimi Saguenéens en Rouyn-Noranda en Blainville-Boisbriand Armada en Acadie-Bathurst Titans. De beslissende wedstrijden staan voor de nacht van woensdag op donderdag op het programma.

Even een uitstapje naar...

de jongere broertjes van international Raphael Joly. De 21-jarige Michael Joly speelde zijn eerste seizoen als prof en deelde dat jaar tussen de American Hockey League en de ECHL. In de AHL had hij zes goals en zes assists in 28 wedstrijden voor de Hartford Wolf Pack. Bij de Greenville Swamp Rabbits, wie wil die jersey nou niet, kwam hij tot 23 goals en 17 assists in 29 wedstrijden.

En ​D'Artagnan Joly...

speelt nog op het hoogste jeugdniveau in Quebec, dezelfde liga als Daniel Sprong. De 18-jarige rechtervleugelaanvallerhad in 66 wedstrijden 16 goals en 32 assists, waar hij in vierplay-offwedstrijden nog een goal aan toevoegde. Deze Joly kan dit jaargedraft worden en staat in de rankings voor Noord-Amerikaanse spelersergens op de honderdste plaats. Beide jongere Joly-broers spelers zijn overigens niet gekwalificeerd voor Oranje. Daartoe zouden ze eerst een paar seizoenen in Nederland moeten spelen.

De Chicago Blackhawks...

wisten weliswaar voor het eerst in de serie tegen de Nashville Predators te scoren, maar verloren de wedstrijd toch en kijken nu tegen een 3-0 achterstand in de serie aan. De Predators kwamen al op een morele voorsprong toen superster Carrie Underwood als verrassing op het ijs kwam om het volkslied te zingen. Ze droeg daarbij de jersey van haar echtgenoot Mike Fisher, speler van de Predators.

Het was de 20-jarige..

Kevin Fiala die in de vierde play-offswedstrijd van zijn NHL-loopbaan in overtime het winnende doelpunt scoorde. Voor die tijd moesten de Predators terugkomen van een 2-0 achterstand. Dit is het winnende doelpunt.

Nog een comeback...

was er voor de Anaheim Ducks tegen de Calgary Flames. Uiteindelijk was ook hier overtime nodig. Sterspeler Corey Perry scoorde het winnende doelpunt, 5-4. Daarmee staan ook de Ducks op 3-0 in de serie.

En nog een overtime comeback...

De Toronto Maple Leafs keken in eigen huis tegen een 2-0 achterstand en daarna een 3-1 achterstand aan tegen de Washington Capitals, maar wisten uiteindelijk via een sterke derde periode overtime af te dwingen, waarin Tyler Bozak de held van de avond werd.

Maar de comeback van de..

Bruins tegen de Senators liep uiteindelijk op een deceptie uit via de winnende goal van Bobby Ryan in overtime. Boston werkte een 3-0 achterstand weg, maar verloor dus uiteindelijk in overtime.

En dan nog even Zach Werenski...

van die puck in het gezicht van gisteren. Die kwam dapper terug op het ijs, maar een dag later bleek dat zijn blessure dusdanig is dat hij de rest van het seizoen van de Columbus Blue Jackets zal moeten missen.

Fotocredit:

Foto: Screenshot Youtube

Morning Skate Carrie Underwood Predators 2017