Morning Skate Rapperswil juicht

23 oktober 201708:46

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Comebacks, stunt Mason en een opmerkelijke switch

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor een stunt van de ploeg van Steve Mason in Zwitserland, de comeback van Perry Muller von Czernicki, de analyse van Mickey Bastings, de goalie-situatie in Vegas, de terugkeer van Brian Boyle, de overwinning voor Daniel Sprong en een opmerkelijke switch in Spanje.

Tilburg Trappers maakte...

het drie wedstrijden, negen punten dit weekeinde in de Oberliga. De uitwedstrijd in Braunlage, klik hier voor een kort wedstrijdverslag, was zondag echter lastig. 'Het was een andere wedstrijd dan vrijdag. We kwamen weliswaar vroeg op voorsprong, maar Harzer kwam hard op ons af. Wij speelden niet ons eigen spel, het was ons derde duel en we hadden er net een busrit van zeven uur op zitten. Wij hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Maar vorig seizoen verloren we wedstrijden waarin het niet liep. Nu winnen we, dus daar moeten we blij mee zijn', zo wordt Mickey Bastings geciteerd in Brabants Dagblad.

In de Beneliga...

won Luik met 4-8 bij Antwerpen. Thomas Cheyne Matheson was met vier goals de grote man aan de kant van Luik. De andere goals kwamen van de sticks van Nicholas Rivait, Thomas Everart, Akim Ramoul en Alexandre Bremer. Voor Antwerpen had Lukasz Bartak twee goals. Met de focus op de bekercompetities in beide landen valt over de Beneliga nog niet veel te zeggen Voor Luik was het in twee wedstrijden de eerste overwinning, waardoor de ploeg voorlopig achtste staat. Voor Antwerpen was het de eerste wedstrijd in de Beneliga en de club is derhalve nog puntloos.

Herentals klopte...

Leuven met 4-2 in de beker van België. Mitch Morgan had twee goals en twee assists. In de Nederlandse beker won Geleen met 8-3 van Trappers en was Eindhoven met 6-1 te sterk voor Zoetermeer. Klik hier voor de wedstrijdverslagen >>>

Bij Eindhoven keerde...

Perry Muller von Czernicki terug in de opstelling dit weekeinde, nadat het er de afgelopen weken op leek alsof hij zijn schaatsen definitief aan de wilgen had gehangen. De 43-jarige kijkt in Eindhovens Dagblad niet ontevreden terug op de dubbel tegen Zoetermeer. 'Het was even wennen. Gisteren ging het een stuk lekkerder.' Hij is druk bezig zijn trainingsachterstand in te halen. Over zijn leeftijd van 43 maakt hij zich geen zorgen. 'Zo voel ik me absoluut niet. Ik sta er soms versteld van dat ik nog meekan. Ik ben altijd heel explosief geweest, veel kracht in mijn benen. Daar heb ik nu nog profijt van.'

Daniel Sprong...

en de Wilkes-Barre/Scranton Penguins wonnen zaterdag met 2-3 van de Hartford Wolfpack. Daarvoor waren wel penaltyshots nodig. Daniel Sprong kwam in de reguliere speeltijd niet in actie en miste zijn penaltyshot. aangezien Hartford geen enkele keer succesvol was in de shootout wonnen de Penguins toch. Met tien punten in zes wedstrijden is Sprong overigens de gedeelde nummer drie op de topscorerslijst van de American Hockey League en de nummer Ă©Ă©n onder de rookies.

Met de Nederlander...

Steve Mason en zijn Rapperswil-Jona Lakers gaat het erg goed in de tweede divisie in Zwitserland. Met 29 punten uit twaalf wedstrijden is de club met afstand koploper in de competitie. Tien van de twaalf wedstrijden tot nu toe werden gewonnen, waarvan een na extra tijd. Mason heeft vier goals en een assist in zijn twaalf wedstrijden. De club leed dit weekeinde weliswaar de tweede competitienederlaag van het seizoen, maar maakte dat goed door zich te plaatsten voor de kwartfinales van de Zwitserse beker door met 3-0 te winnen van Lugano, de huidige nummer twee van de hoogste divisie in Zwitserland. Mason had een assist op de tweede goal van zijn ploeg.

Jamie Schaafsma...

scoorde zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen in de ontmoeting van de Fort Wayne Komets tegen de Kansas City Mavericks op zaterdag. De Komets wonnen het duel met 8-2. Een dag later werd echter met 3-2 verloren van dezelfde tegenstander.

Vegas Golden Knights..

zijn bezig met een geweldige seizoenstart. Zaterdag werd in overtime gewonnen van St. Louis. De club zal het echter niet makkelijk krijgen de komende weken. Doelman Malcolm Subban blesseerde zich tijdens het duel en is naar schatting vier weken uitgeschakeld. De eerste goalie van de club, Marc-Andre Fleury, zit vanwege een hersenschudding sinds 15 oktober aan de kant zonder dat duidelijk is wanneer hij terugkeert. De 23-jarige Zweed Oscar Dansk, na twee jaar in Zweden teruggekeert in Noord-Amerika, is nu de man die het moet gaan doen tussen de palen in Vegas.

Beter nieuws is er uit New Jersey..

waar Brian Boyle zondag voor het eerst weer volledig meetrainde sinds bij hem vorige maand leukemia werd vastgesteld. Het is een vorm van de kanker die met medicatie kan worden bestreden. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer Boyle ook weer wedstrijden gaat spelen.

Een opmerkelijke switch..

voor de 27-jarige Spaanse international Luis Sokolov. Hij verdedigde tijdens twee WK's het doel voor Spanje, maar is inmiddels als aanvaller actief voor de Spaanse kampioen Txuri Urdin San Sebastian, een deelnemer aan de Continental Cup. De komst van de beste Spaanse doelman naar zijn club was de reden voor Sokolov om te wisselen. Het verhaal van de in Minsk geboren goalie, dat teruggaat tot de Spaanse burgeroorlog uit de jaren dertig, is de moeite van het lezen waard, de IIHF heeft het verhaal >>>