Morning Skate Denemarken

5 mei 201809:07

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Denemarken, jeugdopleiding en penaltyshots

Trappers investeert extra in de jeugdopleiding en Denemarken is succesvol begonnen aan het WK in eigen land. Verder in deze Morning Skate op zaterdag aandacht voor de play-offs in de NHL, Mike Verschuren, Jamie Schaafsma en nog veel meer.

Brabants Dagblad...

heeft vandaag een artikel over de ambities in de jeugdopleiding bij Tilburg Trappers. Daarin komt jeugdvoorzitter Cees Oerlemans aan het woord. 'Ons eerste team speelt in de Oberliga op heel behoorlijk niveau en er is de wens om te promoveren naar de DEL2. We moeten zorgen dat we onze jeugd opleiden om uiteindelijk op dat niveau te spelen. Daarvoor moeten we er flink in investeren', vertelt hij.

De jeugdopleiding wordt voor een..

deel door de fans en sponsoren van de Oberliga betaald. Die betalen sinds vorig jaar 10 procent extra. 'Dat gaat om een bedrag van zo'n 100.000 euro. Klinkt als veel, maar we moeten er ook veel van doen', aldus Oerlemans. Zo worden daar een deel van het salaris van Bo Subr en Josh Mizerek van betaald. 'Voor de uren die ze naast het eerste team in de jeugd steken. En dat zijn er heel wat. Meer dan waarvoor ze betaald krijgen.'

Mike Verschuren..

begint eind deze maand aan zijn avontuur in de competitie in Nieuw-Zeeland. Hij is Ă©Ă©n van de drie imports in het team van West Auckland Admirals. De ploeg werd vorig jaar tweede en wil komend seizoen een stapje beter presteren. Eerste wedstrijd is op 26 mei.

Hier is een voorbeschouwing op het seizoen van het team >>>

En hier een portret van de drie imports van de ploeg >>>

De Fort Wayne Komets..

van oud-international Jamie Schaafsma hebben de best-of-seven tegen de Toledo Walleye in de play-offs van de ECHL weer in evenwicht gebracht. Het vierde duel in de serie werd met 3-1 begonnen voor bijna 7500 toeschouwers. Schaafsma had een assist op de gelijkmaker van Daniel Maggio vroeg in de tweede periode. Het volgende duel in de serie is vannacht alweer.

Leipzig IceFighters..

tegenstander van Tilburg in de Oberliga, verliest de diensten van Jacob Weber. De 22-jarige verdediger verhuist terug naar Regensburg, waar hij als jeugdspeler opgroeide. Weber speelde vorig jaar 52 wedstrijden voor Leipzig waarin hij tien keer scoorde en 21 assists voor zijn rekening nam.

Denemarken organiseert voor...

het eerst het grote WK en zorgde voor enorme blijdschap op de tribunes door Duitsland na penaltyshots de baas te zijn. Grote held aan de kant van de Denen was doelman Frederic Andersen, die normaal de kost verdiend bij de Toronto Maple Leafs. Hij stopte alle penaltyshots van Duitsland.

In de andere wedstrijden van het WK..

won de Verenigde Staten na penaltyshots met 5-4 van Canada. Cam Atkinson scoorde twee keer tijdens de shootout en Keith Kinkaid maakte de beslissende save om de VS de overwinning te bezorgen op de aartsrivaal. Rusland had weinig moeite met Frankrijk en walste met 7-0 over de tegenstander heen. Kirill Kaprizov had twee goals en een assists. Regerend kampioen Zweden startte zijn campagne met een 5-0 zege op tegen Wit-Rusland.

Vandaag staan er op het WK..

Vegas Golden Knights...

zijn nog Ă©Ă©n overwinning verwijderd van de volgende ronde van de play-offs. Vannacht liep de ploeg in het vijfde duel tegen de San Jose Sharks uit naar een 4-0 voorsprong, alvorens San Jose drie goals op rij scoorde om het weer spannend te maken. Een treffer in het lege net van Jonathan Marchessault bepaalde de eindstand uiteindelijk op 5-3, waardoor Vegas op 3-2 komt in de best-of-seven. Het zesde duel in de serie wordt zondag gespeeld.

Dan Girardi...

scoorde na 3 minuten en 18 seconden in overtime het winnende doelpunt namens de Tampa Bay Lightning, dat nu met 3-1 voorstaat in de best-of-seven tegen Boston. Steven Stamkos had een goal en een assist, terwijl Nikita Kucherov en Brayden Point de andere goals voor hun rekening namen.