DSC07862

8 oktober 201808:23

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Doelpuntenmakers, Oranjevrouwen en een gebaartje

In de Morning Skate van deze maandagochtend kijken we natuurlijk terug op het speelweekeinde in de bekercompetitie in Nederland en de reguliere competitie in de Oberliga Nord, maar ook aandacht voor de nationale vrouwenploeg U18, de volle buit voor Mike Dalhuisen, een gebaartje van Auston Matthews en nog veel meer.

In de Beneliga gisteren..

twee wedstrijden. Heerenveen won in eigen huis met 7-0 van Amsterdam, terwijl Geleen afrekende met Nijmegen, 7-1. Ronald Wurm scoorde drie keer in het eerste duel en Nick Verschuren drie maal in de ontmoeting in Glanerbrook. Klik hier voor korte wedstrijdverslagen >>>

Geleen is daarmee...

nu de trotse koploper in de Beneliga met twaalf punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 25 goals voor en slechts een tegen. Heerenveen volgt op zes punten, maar heeft nog twee wedstrijden in de hand. Onderaan de ranglijst wachten Tilburg en Zoetermeer nog op de eerste punten. De top vier plaatst zich voor de halve finales van de beker. Dit is de stand in de bekercompetitie:

1. Microz Eaters Limburg 4-12 (+26)
2. Unis Flyers Heerenveen 2-6 (+10)
3. Ahoud Devils Nijmegen 4-6 (+10)
4. Amsterdam Tigers 4-6 (-10)
5. Cairox Hijs Hokij 2-3 (+1)
6. Zoetermeer Panters 3-0 (-8)
7. Tilburg Trappers Beneliga 3-0 (-27)

Tilburg Trappers in de Oberliga...

won zondagmiddag in eigen huis met 5-2 van Rostock Piranhas en blijft daarmee koploper in de Oberliga Nord. In Berlijn had Herne weinig moeite met de sterk verzwakte opstelling van de lokale Preussen, 1-9. Nils Liesegang had twee goals en twee assists. Erfurt won met 2-4 in Halle. Michal Vazan scoorde het winnende doelpunt. Duisburg pakte de volle buit met een 5-3 overwinning tegen Hannover Indians. Pavel Pisarik en Artur Kegkaev hadden ieder een goal en een assist namens de F√ľchse. Essen was in eigen huis met 6-2 te sterk voor de Harzer Falken en Hannover Scorpions wist wel te winnen van Leipzig, 4-3. Topscorer Bj√∂rn Bombis voegde nog twee treffers toe aan zijn totaal. Hieronder de foto's van Arie Leeuwesteijn van de wedstrijd tussen Tilburg en Rostock.

Gevolg van dit alles is dat...

Tilburg ondanks het verlies in Leipzig de marge bovenaan de ranglijst heeft opgevoerd tot vier punten, Herner EV en Hannover Indians zijn de uitdagers. Onderaan zijn het Leipzig (5 punten), Preussen Berlin (2) en Harzer Falken (1) die het lastig hebben. De top zes van de ranglijst:

1. Tilburg 7-19 (+26)
2. Herne 7-15 (+13)
3. Hannover Indians 7-15 (+9)
4. Hannover Scorpions 7-14 (+7)
5. Rostock Piranhas 6-11 (+0)
6. Erfurt 6-11 (+0)

Het Nederlandse vrouwenteam U18

won zaterdagmiddag met 4-2 van een vrouwenselectie U18 van Keulen. Esther de Jong scoorde liefst drie keer voor Nederland en had een assist op het vierde doelpunt van de sportieve ontmoeting. Kimberly Collard had het andere Nederlandse doelpunt en pikte ook nog een assist op. Fleur Kivits had twee assists in het aantrekkelijke duel. Hieronder een uitgebreid fotoverslag van Peter Majolee.

Mike Dalhuisen en Bad Nauheim...

maakten er een zes punten weekeinde van met een 7-5 thuisoverwinning tegen de Towerstars uit Ravensburg. Dalhuisen scoorde op de powerplay het tweede doelpunt van zijn ploeg. Andrej Bires had twee goals en twee assists voor de ploeg die daarmee naar de negende plaats klimmen in de liga met twaalf punten uit negen wedstrijden. Koplopers zijn Lausitzer F√ľchse, L√∂wen Frankfurt en Ravensburg Towerstars met respectievelijk 22, 21 en 20 punten. Bad Nauheim versloeg dit weekeinde dus twee teams uit de top drie.

Klik hier voor hightlights van de wedstrijd >>>

Morning Skate Mike Dalhuisen

Voor de Lakers uit..

Rapperswil-Jona, met de Nederlandse international Steve Mason in de opstelling, wil het seizoen maar niet goed op gang komen. Zaterdag werd met 1-4 verloren van EV Zug, nadat vrijdag ook al een nederlaag was genoteerd tegen Biel-Bienne. De ploeg van Steve Mason blijft daarmee op drie punten staan onderaan de ranglijst. Lausanne en Davos hebben zes punten meer op plaatsen tien en elf.

Daniel Sprong en...

de Pittsburgh Penguins kregen zaterdagnacht met 5-1 klop van de Montreal Canadiens. Sprong kreeg met ruim elf minuten meer speeltijd dan in het eerste duel van het seizoenen had een assist op het enige doelpunt van de Penguins, gescoord door Riley Sheahan. Sprong kreeg ook ruim twee minuten aan powerplaytijd, maar stond ook op het ijs voor twee tegengoals. De Penguins hebben in de eerste twee duels van het seizoen nu elf goals ge√Įncasseerd.

De Penguins...

spelen pas donderdag weer, waardoor coach Mike Sullivan de opties gaat bekijken om de lijnen op te schudden. 'Daar is kans op. We gaan naar alles kijken. We leggen alles op de tafel, bekijken het en kijken hoe we verder kunnen gaan om beter te worden', zegt hij tegen de lokale krant in Pittsburgh.

Het is een bijzonder doelpuntrijk begin..

van het NHL-seizoen. Zo eindigde Toronto tegen Chicago vannacht in 7-6 voor de Maple Leafs. Het onderstaande fragment is een waarschuwing om als speler nooit te veel met het publiek bezig te zijn. Voor je het weet komt het als een boomerang terug.

En dit is een historisch...

moment waar je je ineens een beetje oud door kunt voelen. Andrei Svechnikov is de eerste speler geboren in het jaar 2000 met een doelpunt in de NHL.

Delen