Bekerfinale stadion eindhoven

18 september 201907:34

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een bijna hartverzakking, Daniel Sprong in actie en de bouw van een hal

Nederland krijgt toch nog een WK in eigen huis komend seizoen. Welkom bij de Morning Skate van woensdag. In deze editie de reactie van international Michelle van Ooijen, verder aandacht voor de eerste oefenwedstrijd voor Daniel Sprong, de derde competitiewedstrijd voor Mike Dalhuisen, de bijzondere beelden van de herbouw van de nieuwe NHL-hal in Seattle en nog veel meer.

We feliciteren..

vanmorgen voormalig Leafs-captain Darryl Sittler, hij wordt 69 jaar. Twee voormalige goalies van het Nederlands team zijn jarig. Martin Trommelen van Tilburg Trappers en Oranje wordt vandaag vijftig jaar oud, terwijl Phil Groeneveld vandaag 45 jaar oud wordt. Groeneveld speelde ooit in Amsterdam en was verder actief op het hoogste niveau in Frankrijk en Italiƫ. De in Amsterdam geboren, maar in Canada spelende Xavier Geheniau wordt 17 jaar oud. Gisteren waren we trouwens nog vergeten om Wil Zwarthoed te feliciteren. Dus alsnog van harte aan de coach van onder meer Jong Oranje.

Het WK voor vrouwen U18...

in Eindhoven gaat gewoon door. Gisteravond ging definitief de kogel door de kerk en dus komt er volgend jaar een historisch vrouwen-WK op eigen ijs.

Lees er hier meer over >>>

International Michelle van Ooijen..

is enorm blij met de beslissing om het WK toch in Nederland wordt gehouden, vertelde ze aan IJshockeynederland.nl. 'Toen ik kreeg te horen dat er een grote kans was dat het WK in een ander land werd gehouden, kreeg ik een lichte hartverzakking... Ik ben echt super blij dat het WK toch ā€˜thuisā€™ is, nu kunnen we onze plek terug veroveren waar al onze supporters bij zijn! '

Ze hoopt dat het WK..

een breder effect heeft voor de sport in Nederland. 'Ik hoop dat het dames ijshockey nu een boost krijgt en dat er veel jonge meiden hierdoor worden gestimuleerd om op deze sport te gaan', laat ze weten. Het WK wordt in Eindhoven gehouden van 25 tot en met 28 januari, met naast Nederland ook Australiƫ, Kazachstan en Taipei als deelnemers.

Mike Dalhuizen en..

Dukla Michalovce zijn dinsdag hun koppositie in de Tipsport Extraliga kwijtgeraakt met een 4-1 nederlaag tegen Miskolc, dat direct ook de nieuwe koploper is. Michalovce, Miskolc en Slovan Bratislava hebben na drie speelrondes ieder zes punten en staan daarmee bovenaan de ranglijst in Slowakije. Dalhuisen had wel een assist op het enige doelpunt van zijn ploeg in de wedstrijd.

Sprongwatch

Daniel Sprong kwam vannacht voor het eerst in actie voor zijn team Anaheim Ducks in de voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen. De geboren Amsterdammer won met zijn team met 4-3 van de San Jose Sharks. Daarbij werkte Anaheim een 2-0 achterstand weg. Devin Shore, Nicolas Deslauriers, Adam Henrique en Max Jones scoorden voor Anaheim. Sprong kreeg ruim veertien minuten ijstijd, inclusief 3.23 minuten op de powerplay en had twee schoten op doel.

Steve Mason is...

nog altijd op zoek naar een nieuwe club. De 31-jarige Nederlandse international was afgelopen week op proef bij EHC Biel, maar de club heeft vooralsnog besloten de speler die ook over een Zwitserse licentie beschikt geen contract aan te bieden. Biel speelt op het hoogste niveau in Zwitserland en kampt aan het begin van het nieuwe seizoen met de nodige blessures.

Vergeet niet...

het NHL-team uit Seattle komt eraan. De voorbereidingen voor de entree in de NHL in 2021 is in volle gang. Zo wordt de arena op dit moment opgeknapt. Of beter gezegd, zo'n beetje alles wordt gesloopt behalve het dak dat de status van monument heeft. In het filmpje hieronder de bijzondere beelden van de voorbereidingen van een nieuwkomer in de NHL.