AL HER TIL 20190403 108

19 april 201908:37

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een finale richting de finale

Trappers mag zaterdag een finale spelen voor de finale in de Oberliga. Heerenveen trekt Martijn Oosterwijk aan, rapper Paul Sinha vindt de ijsbaan in Dordrecht mooi, nieuws over het grote WK, een omstreden hit en meer in deze Morning Skate.

Trappers kwam..

donderdagavond al snel op een ruime voorsprong in Herne en leek daarmee op weg naar een soepele overwinning. In de slotperiode werd het echter alsnog spannend na drie treffers van Herne in negen minuten. Daarna hield Trappers echter de deur gesloten en dus volgt er komende zaterdag een beslissende vijfde wedstrijd in Tilburg, Lees hier een verslag van de wedstrijd >>>

Coach Bo Subr...

van Trappers toonde zich na afloop van de wedstrijd opgelucht over de goede afloop en dankte de sterke penaltykill van de club die twee late powerplays onschadelijk maakte. 'Maar we hadden het nooit zo ver mogen laten komen. Niemand mag denken dat wij het nu zaterdag wel even afmaken in eigen hal. Deze tegenstander is een pittige, daar heb je nooit zomaar van gewonnen', waarschuwt hij in Brabants Dagblad.

Natuurlijk zijn er ook weer...

foto's van fotograaf Arie Leeuwesteijn. Zitten weer een paar beauties tussen.

Heerenveen maakte..

bekend dat Martijn Oosterwijk terugkeert bij de clubs. Na twee seizoenen in Zweden en twee jaar in Tilburg komt de geboren Groninger terug bij de club waar hij ook al vanaf 2011 tot en met 2015 speelde. Lees hier het complete nieuwsbericht >>>

Flyers kondigde...

de aanstaande transfer op Twitter op een grappige manier aan.

Dordrecht...

was gisteravond het decor voor The Passion. De rol van Petrus werd gespeeld door rapper Paul Sinha. Hij vond de stad erg mooi, waarbij hij ook nog naar de baan van de Dordrecht Lions keek. 'Het water, de ijsbaan, restaurant Khotinsky, Maar ook de skatebaan onder de brug vind ik een toffe plek', vertelt hij aan AD.

Hannover Scorpions...

die hun seizoen zagen eindigen afgelopen week door het verlies tegen Landshut, hebben de contracten met aanvallers Björn Bombis en Marius Garten alsmede verdediger Dennis Schütt verlengd met een jaar. De verlengingen werden bekendgemaakt tijdens het eindfeest van de club.

Het grote WK...

komt er ook weer aan. De Amerikanen hebben inmiddels hun voorselectie bekendgemaakt, met Patrick Kane als de aanvoerder. Het ziet eruit als een bijzonder sterke selectie, die de komende dagen nog aangevuld gaat worden. Vooral de aanwezigheid van Jack Hughes, waarschijnlijk de eerste keuze in de komende draft, is interessant.

Sidney Crosby...

heeft 'nee' gezegd tegen de uitnodiging om met Canada deel te nemen aan het komende WK. De aanvoerder van twee gouden Olympische teams werd met de Penguins in vier wedstrijden uitgeschakeld in de play-offs van de NHL en geeft er de voorkeur aan om zijn lichaam rust te geven na een aantal vermoeiende seizoenen.

Dit is de hit...

waar in de NHL nog veel over gesproken gaat worden vandaag. Warren Foegele checkt TJ Oshie, die voorlopig niet meer in actie gaat komen.

In de play-offs...

kwam Carolina wel gelijk met Washington, kwam St. Louis op matchpoint tegen Winnipeg en San Jose voorkwam uitschakeling tegen Vegas. Lees er alles over in onze rubriek Second Season >>>