Flashback Oosterwijk

18 april 201920:36

Door Joep Meijsen

Martijn Oosterwijk keert terug bij Flyers

Unis Flyers Heerenveen heeft zijn eerste nieuwe aanwinst voor het komende seizoen gepresenteerd. Het gaat om doelman Martijn Oosterwijk, die de afgelopen twee seizoenen in Zweden speelde.

Voor de 28-jarige in Groningen geboren doelman van Oranje betekent het een terugkeer bij de club waar hij vanaf 2011 tot en met het einde van het seizoen 2014/15 al speelde. Daarna kwam Martijn Oosterwijk twee jaar uit voor Tilburg in Oberliga, waarna hij de overstap maakte naar de Zweedse competitie waar hij in Division I speelde voor Visby/Roma.

Heerenveen maakte enkele weken geleden bekend dat doelman Sjoerd Idzenga stopt met ijshockey omdat hij werk en ijshockey niet meer kan combineren. Idzenga en Oosterwijk vormden jarenlang een goalie-duo bij Heerenveen. Oosterwijk is, wanneer beschikbaar, een vaste keuze in de selecties van verschillende bondscoaches.

Hij kwam afgelopen jaar nog in actie voor Oranje tijdens het wereldkampioenschap in Tilburg en maakt ook deel uit van de voorselectie voor het toernooi in Tallinn. In 2013 werd hij gekozen tot beste doelman van het WK in Division IB. In het seizoen daarop werd Oosterwijk gekozen tot beste doelman in de Nederlandse competitie en nam de Gobel-De Bruyn-Trofee in ontvangst.

De afgelopen twee jaar was de goalie dus actief in Zweden, waar hij vorig jaar elf wedstrijden keepte voor Visby/Roma. Hij vormde daar een goalie-duo met voormalig doelman Daniel Marmenlind, die werd geselecteerd voor vertegenwoordigende jeugdteams van zijn land. Met Visby/Roma plaatste Oosterwijk zich voor de promotieronde, maar verloor in de tweede ronde.

'Ik heb het altijd ontzettend goed naar mijn zin gehad bij Flyers. Nu deed de kans zich voor om terug te keren en die wil ik graag pakken. Ik ga Commerci√ęle Economie studeren aan de Johan Cruyff Academy in Groningen. De combinatie met ijshockeyen in Heerenveen en studeren is Groningen is goed te doen. Daarnaast ben ik in Groningen opgegroeid en dat is mijn thuis. Het voelt heel vertrouwd om weer terug te zijn', zo licht Oosterwijk zijn stap toe tegenover de website van Flyers.

Lees meer over de transfer op de website van Unis Flyers >>>

Nederland I Jsland oefenwedstrijd redding Oosterwijk