Stock - Puck in bovenhoek
— © Marco Spelten/IJshockey.com

29 september 202007:31

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een winnaar, een oude bekende en een harde check

In de Morning Skate vanmorgen extra aandacht voor de effecten van het kabinetsbesluit van gisteren en de reactie hierop van NOCNSF. Verder is er de terugkeer van een oude bekende van Tilburg in de Oberliga Nord, beslissingen in de NHL, extra oefenwedstrijden voor Tilburg, een harde check in de KHL en nog veel meer.

Het besluit van het kabinet...

om de teugels rond corona strakker aan te trekken, heeft ook invloed op het ijshockey. Hoewel wedstrijden in principe door mogen gaan, mogen deze niet met publiek worden gespeeld en mogen ook kantines niet open. Vandaag en de komende dagen volgt er spoedoverleg tussen alle betrokkenen om te onderzoeken op welke manier de sport hier het beste mee om kan gaan. De beperkingen gelden in principe vooralsnog voor drie weken.

Lees hier meer over de nieuwe beperkingen en het ijshockey >>>

Nocnsf-directeur Gerard Dielessen...

noemt het goed nieuws dat de sport open blijft, maar concludeert dat er moeilijke tijden aanbreken voor verenigingen. Met het wegvallen van inkomsten uit publiek en kantines zullen sportverenigingen veelal niet in staat zijn zonder verlies te werken. De koepelorganisatie van de Nederlandse sport gaat in overleg met de overheid over de effecten van de maatregelen. Dielessen: 'Een aantal inkomsten van een sportvereniging valt nu geheel weg vanwege het verbod op publiek, het ontbreken van evenementen en het sluiten van de kantines. Deze situatie kan zonder afdoende compensatie zo niet lang duren. We treden daarom direct in overleg met de overheid om na te gaan in welke mate het derde steunpakket afdoende is en welke steun mogelijk extra nodig is.'

Tampa Bay heeft beslaggelegd...

op de tweede Stanley Cup uit de clubgeschiedenis. De zesde wedstrijd in de finaleserie werd met 2-0 gewonnen, waardoor captain Steven Stamkos de cup in ontvangst mocht nemen uit handen van NHL-baas Gary Bettman.

Lees hier meer over de winst van Tampa >>>

De bubbel waar de teams....

in zitten in de NHL bleef tot het laatste moment intact. Teameigenaar Jeffrey Vinik moest via een mobiele telefoonverbinding het feestje meevieren.

Tilburg Trappers heeft...

enkele extra oefenwedstrijden ingelast. De club heeft op 30 oktober (uit) en 1 november (thuis) oefenwedstrijden tegen de nieuwe Oberliga-tegenstander Diez-Limburg op het programma staan. Daarnaast speelt Tilburg op vrijdag 23 oktober een uitwedstrijd tegen Herner EV. De club heeft voor vrijdag 9 oktober (Herner EV thuis) en zondag 11 oktober (Kassel Huskies thuis) nog twee wedstrijden op het programma staan. Onlangs werd de startdatum van de Oberliga verschoven naar 6 november.

De kans is veel groter geworden....

dat Leipzig ook komend seizoen in de Oberliga Nord speelt. De belangrijkste reden waarom IceFighters geen licentie ontving was het ontbreken van een overeenkomst met de ijshal in Leipzig, zodat er geen zekerheid was over ijstijd. In die zaak zou nu schot zitten, waardoor Leipzig uiterlijk 30 september de laatste papieren mag inleveren om deelname aan de Oberliga Nord voor komend seizoen definitief veilig te stellen.

Oud-Trappers-aanvaller...

Parker Bowles keert terug in de Oberliga Nord. De aanvaller is de eerste import voor Hannover Indians en komt over van het Tsjechische Orli Znojmo, dat vorig jaar op het hoogste niveau in Oostenrijk speelde. Daarvoor was hij actief in de Noorse competitie bij Lillehammer. Bij Trappers leverde hij in 2017-18 een belangrijke bijdrage aan de titelwinst voor Tilburg met 29 goals en 37 assists in 44 wedstrijden in de reguliere competitie en 16 punten in 14 play-off-wedstrijden. De 28-jarige Brett Bulmer is de andere import. Hij speelde vorig jaar vooral voor Nottingham Panthers in het VK en speelde eerder 17 wedstrijden in de NHL, waarin hij drie assists oppikte.

Rostock Piranhas heeft de Canadees...

John Dunbar vastgelegd als tweede import. De in 1991 in Calgary geboren Dunbar speelde de afgelopen drie seizoenen voor Guildford Flames op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk, waar hij vorig jaar de clubtopscorer was. De Britse liga heeft moeten besluiten dit jaar niet te spelen, waardoor veel imports op zoek moeten naar een nieuwe club.

De KHL speelt ondanks....

regelmatige positieve tests dapper door. Rob Klinkhammer gaf deze week zijn visitekaartje af als speler van Dinamo Minsk. Klinkhammer speelde bijna 200 NHL-wedstrijden en is sinds enkele jaren een vaste waarde in de KHL. Dit jaar keerde hij vanuit Omsk terug naar Minsk waar hij eerder speelde.

Voor vandaag staat er ook weer....

een vol schema op het programma