Morning Skate Stanley Cup in Lucan

18 september 201808:20

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Jeugdvrienden, zoekende Trappers en Hockeyville Canada

in de Morning Skate van vandaag aandacht voor de imports van Amsterdam, de voorbereiding van Tilburg Trappers in de Oberliga, nieuwtjes uit de NHL en Oberliga Nord, Daniel Sprong en een bijzondere oefenwedstrijd in de NHL vanavond.

Connor Barette..

stond afgelopen weekeinde al op het ijs bij de oefenwedstrijd van Amsterdam tegen Zoetermeer, maar werd maandag officieel gepresenteerd als verlenging bij de ploeg. ' Er zijn een paar nieuwe, sterke spelers bijgekomen en ik denk dat dat ertoe zal leiden dat we consistenter in een hoog tempo kunnen spelen. Als we dat weten te bewerkstelligen en geloof houden in ons systeem, denk ik dat we heel succesvol kunnen zijn dit jaar. Zelf ga ik heel keihard werken om een zo waardevol mogelijke teamgenoot voor de rest te zijn', zegt hij op de Facebook-pagina van Amsterdam. Barette speelde vorig jaar 23 wedstrijden in Beneliga en play-offs en had vier goals en vijf assists.

Amsterdam speelt het komende jaar...

met twee imports uit Tsjechië. De 20-jarige Ivan Muso verzamelde vorig jaar al 29 punten in 21 Beneliga-wedstrijden. Hij krijgt gezelschap van zijn 19-jarige landgenoot Tobias Mrkvicka, die in de jeugd bij Kladno en Sparta Praag speelde en in Amsterdam economie gaat studeren. De twee Tsjechen kennen elkaar. 'Ivan en ik zaten bij elkaar op school en speelden voor twee rivaliserende clubs: hij voor Slavia en ik voor Sparta Praag. We hebben ook een aantal keer tegen elkaar gespeeld. De ene keer won hij, de andere keer wonnen wij. Hij vertelde hem dat ik mijn studie Economie mogelijk in Amsterdam wilde voorzetten en hij zei me dat als ik dat ging doen, ik absoluut voor de Tigers moest gaan uitkomen', aldus Mrkvicka.

Tilburg Trappers (Oberliga)..

won afgelopen weekeinde zijn twee oefenwedstrijden, maar heeft de vorm van vorig jaar nog niet te pakken. 'We zijn nog zoekende. Dat komt ook door de blessuregevallen. Tactisch wordt het toch anders', zo wordt captain Ivy van den Heuvel geciteerd in Brabants Dagblad. Het lange seizoen vorig jaar met het kampioenschap en het WK in eigen stadion speelt mogelijk ook een rol. 'Je bent superblij als je weer op het ijs mag staan, maar de eerste week was zwaar. Je gaat ineens van nul naar honderd. Even rustig opbouwen, is er niet bij. Als je op vakantie bent geweest en dan ineens weer fulltime gaat werken, is dat ook even lastig.'

Hamburg Crocodiles begint..

zonder aanvaller Moritz Israel aan het nieuwe seizoen. De forward kreeg in het oefenduel tegen Selber Wölfe een puck tegen zijn hand en brak daarbij een vinger. Komende vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord. IJshockey Nederland kijkt in een serie previews vooruit naar het nieuwe seizoen van Trappers en zijn tegenstanders. Het eerste deel van de voorbeschouwing is nu te lezen: Berlijn tot en met Essen.

Daniel Sprong bereidt zich..

voor op het eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Pittsburgh Penguins openen hun oefencampagne vandaag met een duel tegen de Buffalo Sabres en Daniel Sprong staat in de opstelling. Anders dan tijdens de trainingswedstrijdjes tot nu toe staat Sprong echter niet in een lijn met Sidney Crosby. De superster van de Penguins krijgt, net als veel andere bekende namen, vrijaf voor het eerste oefenpotje. Zijn andere lijngenoot tijdens trainingen, Jake Guentzel, staat wel in de opstelling. Bij Buffalo staat de nummer Ă©Ă©n van de afgelopen draft, Rasmus Dahlin, in de opstelling.

Gisteren waren er al drie wedstrijden,..

waaronder de Winnipeg Jets tegen de Minnesota Wild, met 2-1 gewonnen door eerstgenoemde ploeg. Het winnende doelpunt werd gescoord door Joe Morrow, wiens puck van de paal terug leek te komen, maar als doelpunt werd goedgekeurd. Kailer Yamamoto had twee goals in de 7-4 overwinning van de Edmonton Oilers tegen de Calgary Flames en de Montreal Canadiens scoorden drie keer in 92 seconden voor een 3-1 overwinning op de New Jersey Devils. Charles Hudon had het winnende doelpunt.

De Edmonton Oilers...

hebben overeenstemming bereikt met verdediger Darnell Nurse. De 23-jarige verdediger tekende een contract voor twee jaar met een waarde van 3,2 miljoen dollar per jaar. Nurse was een restricted free agent en in afwachting van een nieuw contract niet aanwezig tijdens de eerste dagen van het trainingskamp van de Oilers. Een dag eerder tekende verdediger Josh Morrissey al een contract van twee jaar bij de Winnipeg Jets ter waarde van 6,3 miljoen dollar in totaal. Het betreft zogenoemde bridge-deals, de spelers moeten nog tenminste Ă©Ă©n contract tekenen voordat ze als unrestricted free agent zelf hun nieuwe club kunnen uitkiezen.

Vanavond is er een bijzondere...

oefenwedstrijd in de NHL. De Toronto Maple Leafs en de Ottawa Senators spelen tegen elkaar, maar niet in een arena van een van de beide clubs. De wedstrijd wordt gespeeld in het Lucan Community Memorial Centre elders in Ontario. Lucan werd in een wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door het levensmiddelenmerk Kraft gekozen tot Hockeyville Canada en verdiende een kwart miljoen dollar aan renovatiegeld voor de ijshal en een NHL-pre season-wedstrijd die landelijk in Canada op televisie te zien is. 'Het is erg onwerkelijk. De arena is compleet getransformeerd. Het is spektaculair. Onze inwoners versieren de stad in blauw en rood om de Leafs en de Senators te verwelkomen', zegt burgemeester Cathy Burghardt-Jesson van Lucan Biddulph.

Gisteren was er...

al hoog bezoek voor Hockeyville Canada. De Stanley Cup was in town.

Delen