Morning Skate Kicking Jeglic 2017

8 mei 201708:26

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Kicking, Franse stunts en Houtrusthallen

Goedemorgen ijshockeyfans. Een lekker volle editie van de Morning Skate vandaag met aandacht voor Justin Larson, de Haagse Houtrusthallen, een opmerkelijke kicking, de opmars van de Predators, een Franse stunt op het WK en nog veel meer.

Justin Larson wil er nog wel...

een jaar aan vastknopen in Tilburg, zo meldt Brabants Dagblad. De Canadese aanvaller leverde met 29 punten in zestien play-offwedstrijden een belangrijke bijdrage aan de prolongatie van de Oberliga-titel door Tilburg. Hindernis voor Larson is het afmaken van zijn rechtenstudie in Canada.

In de regionale editie van...

Het AD een uitgebreid verhaal over de geschiedenis van de roemruchte Houtrusthallen, die tachtig jaar geleden werden geopend en vijftien jaar geleden gesloopt. Daar ligt natuurlijk ook een belangrijk deel van de Nederlandse ijshockeygeschiedenis. 'Bij de wedstrijden was het soms zo druk dat de brandweer met oog op de veiligheid de deuren openzette. Grote held: Arie Klein. Speelde voor HYS meer dan duizend wedstrijden en was ruim twintig jaar international. Als Klein van achteruit een spetterende solo inzette, schreeuwden de toeschouwers hun kelen schor', zo schrijft de krant nostalgisch.

Red Eagles uit Den Bosch...

geeft nog een nadere toelichting op de plannen voor het komende seizoen, waarover in deze rubriek afgelopen zaterdag al het nodige te lezen viel. Doelstelling is om over drie jaar de play-offs te halen. 'Daarvoor wordt momenteel samen met Van de Kraak gebouwd aan een jong team, aangevuld met een groep van enkele zeer ervaren spelers, die graag hun internationale ervaring inbrengen in het team. Er wordt een stevige, brede, selectie gerealiseerd, waarin ook jeugdige spelers een kans krijgen zich te bewijzen op het hoogste niveau.'

​Van de Kraak kent de Red Eagles

als een 'lastig' - gedreven - team om tegen te spelen. 'Ook het afgelopen seizoen heeft dit team weer hele goede wedstrijden laten zien en het heeft de potentie om het tegenstanders knap moeilijk te maken. Blessures maken dat een team kwetsbaar kan worden, ook de Red Eagles hebben daar in het afgelopen seizoen veel last gehad. Een brede - fitte - selectie is dus van grote waarde. Van de Kraak heeft er veel vertrouwen in het meerjarenplan te gaan realiseren met de spelers en staf. Van de Kraak geeft zijn volledige commitment en vraagt dit ook van de spelersgroep. De komende weken bouwt Red Eagles verder aan het team 2017-2018.'

Een belangrijk onderwerp...

van gesprek tijdens het WK was de schorsing van de Sloveen Ziga Jeglic voor twee wedstrijden vanwege een kicking incident. Het was onder meer onderwerp van gesprek bij het panel van de Canadese sportzender TSN, waar men de sanctie veel te laag vond. Een levenslange schorsing voor dit soort acties zou een optie zijn. Oordeel zelf...

De grootste verrassing...

van de tweede dag op het WK was zonder meer de 1-5 overwinning voor Frankrijk in het duel tegen Finland. Het was direct ook de eerste overwinning ooit voor de Fransen tegen de ijshockeygrootmacht. Doelman Florian Hardy had een geweldige wedstrijd. Dusdanig dat toen sterspeler Pierre-Edouard Bellemare werd uitgeroepen tot speler van de wedstrijd hij erop stond dat Hardy de prijs in ontvangst zou nemen.

En dit zijn de...

hoogtepunten van de wedstrijd.

In de andere duels op het WK

haalde Rusland de dubbele cijfers tegen Italië, waren Canada en de Verenigde Staten ruimschoots de sterkste tegen respectievelijk Italië en Slovenië, was Letland met 3-1 te sterk voor Slowakije en won Zwitserland met 3-0 van Noorwegen.

Klik hier voor alle samenvattingen van de wedstrijden >>>

Voor de liefhebber...

valt er vandaag ook weer genoeg te genieten op het WK. Met vooral in de avonduren een mooi programma, gastland Duitsland en toernooifavoriet Canada komen in actie in de middag. Dit staat er vandaag op het schema in Keulen en Parijs:

16.15 uur Duitsland - Rusland
16.15 uur Wit-Rusland - Canada
20.15 uur Verenigde Staten - Zweden
20.15 uur Finland - Tsjechië

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via YouTube >>>

De Nashville Predators...

hebben voor het eerst in de geschiedenis van de franchise de Conference Finals gehaald. Ryan Johansen zette zijn ploeg op voorsprong en verdediger Roman Josi had twee punten in de 3-1 winst op de St. Louis Blues.

De serie tussen...

Anaheim en Edmonton gaat juist naar een climax. Een zevende wedstrijd is nodig na de overwinning met liefst 7-1 voor de Oilers in het zesde duel. Leon Draisaitl scoorde de eerste hattrick van zijn loopbaan en Mark Letestu scoorde twee keer.

Op Twitter...

stonden de experts en fans nogal ruimschoots stil bij de positie van PK Subban, die door Montreal naar Nashville werd getrade. Bijvoorbeeld deze twee tweets.

Draisaitl...

bevindt zich met zijn vijf punten in de wedstrijd wel in erg goed gezelschap in de geschiedenis van de Edmonton Oilers. Woensdag staat de beslissende wedstrijd op het programma in Anaheim.

Fotocredit

Screenshot YouTube.