Nijmegen Devils 201819 viert doelpunt

22 september 201808:31

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Resultaten, livestream en een suckerpunch

De Morning Skate op de ochtend voor de strijd om de Ron Bertelingschaal. We kijken vooruit naar die wedstrijd, terug op de (oefen)wedstrijden van gisteren, kijken weer even naar de pre-season van Daniel Sprong, bezien een schorsing in de NHL en nog veel meer.

Tilburg Trappers...

is het nieuwe seizoen in de Oberliga begonnen met een 3-6 overwinning in Erfurt. Klik hier voor een kort verslag >>>

Trappers was volgens...

captain Ivy van den Heuvel ook al in de eerste periode beter. 'Maar dat drukten we toen nog onvoldoende in de score uit. Onder meer omdat we wel erg veel straffen kregen. Of die allemaal terecht werden gegeven? Laat ik het zo zeggen: in de ogen van de scheidsrechter wel', zegt hij in Brabants Dagblad.

Nijmegen Devils...

liep vrijdagavond in de oefenwedstrijd tegen Hammer Eisbären via twee goals van Levi Houkes uit naar een 2-0 voorsprong, maar zag Hamm daarna vier goals op rij scoren ondanks een sterk spelende Deniz Mollen. Wessel Copier bracht de achterstand kort na het begin van de derde periode nog terug tot 3-4, maar Hamm lachte als laatste en won de ontmoeting met 3-5. Roderick van den Hout liep tegen een matchpenalty aan. Hieronder enkele foto's van deze wedstrijd van Paul Nicolaassen (www.ijshockeyfoto.nl)

In de andere oefenwedstrijd...

van de avond won Herentals de laatste pot voor het begin van de Belgische bekercompetitie met 2-11 van Tilburg Trappers (Beneliga). Ben Coolen scoorde drie keer en had ook nog een assist, Preston Shupe had twee goals en twee assists en verder kwamen ook Yente Franssen, Jordy van Dyck, Kyle Brothers, Mitch Morgan, Ben Vercammen en Arne van Espen tot scoren. Dylano Bijsterbosch en Elia Urlings waren de succesvolle schutters van Tilburg.

Vanavond de wedstrijd...

in Thialf tussen Den Haag en Heerenveen om de Ron Bertelingschaal. Van de wedstrijd is een livestream beschikbaar via Flyers Live TV. Deze is gratis te zien voor geregistreerde gebruikers. Dit is de vermoedelijke link voor de livestream die vanavond gebruikt gaat worden >>>

Chris Eimers...

zegt in Haagsche Courant dat resultaten van vorig jaar weinig zeggen over het nieuwe seizoen gezien de personele wijzigingen in de teams. Hij heeft het persoonlijk wel moeilijk met de planning van de wedstrijd midden in de voorbereiding. 'We zijn ons aan het voorbereiden op de competitiestart, maar door de Supercup moet ik nu eerder aan bepaalde tactieken werken. Er is dus nog geen pijl te trekken op ons niveau en ik laat me niet gek maken door een eventueel verlies. Toch zijn we het aan onze supporters verplicht een goed resultaat neer te zetten.

Behalve de Ron Bertelingschaal..

worden er nog meer prijzen uitgereikt. Het gaat daarbij om de individuele prijzen naar aanleiding van het vorige seizoen. De volgende prijzen worden op het ijs uitgereikt voorafgaand aan de wedstrijd tussen Heerenveen en Den Haag:

* De Jack de Heer-Trofee voor de topscorer van de Beneliga (Raymond van der Schuit)

* De Wil van Dommelen-Trofee voor de beste verdediger van de Beneliga

* De Göbel-De Bruyn-Trofee voor de beste doelverdediger in de Beneliga

* De Bennie Tijnagel-Trofee voor het grootste talent uit de Beneliga

* De Frans Henrichs-Bokaal, voor de meest waardevolle Nederlandse speler van de Beneliga.

* De Wim Kuit-Trofee voor de meest waardevolle scheidsrechter in de Beneliga.

Daniel Sprong komt...

vanavond weer in actie. Hij staat in de opstelling voor de wedstrijd tegen de Columbus Blue Jackets in de pre-season van zijn team de Pittsburgh Penguins. Ook de halve Nederlander van de Penguins, doelman Matt Murray, doet mee, evenals Sidney Crosby.

De kans is groot dat...

Sprong in één lijn staat met Crosby en Jake Guentzel. Gisteren op de training van de Penguins was dat de lijn. 'De lijn-combinaties die Sullivan gebruikte in de NHL-trainingsgroep kunnen theoretisch de lijnen zijn die bij de start van het NHL-seizoen worden gebruikt', schrijft de lokale krant, wat goed nieuws zou zijn voor Sprong.

Max Domi van de Montreal...

Canadiens is voor de rest van het voorseizoen na harde punch tegen een Aaron Ekblad die geen zin had om te vechten. Domi mist door de schorsing vijf oefenwedstrijden, maar geen salaris. Spelers in de NHL worden niet betaald tot het begin van het seizoen. Het was voor Domi afgelopen woensdag zijn eerste wedstrijd in het shirt van de Canadiens, hij kwam afgelopen zomer in een trade over van de Arizona Coyotes.

Ekblad zei na afloop..

dat hij het niet zo eens is met de schorsing. Hij heeft geen ernstige schade overgehouden aan het incident in de vorm van een hersenschudding of een gebroken neus. Hij had wel dit te zeggen:

De nieuwe goalie-pads van...

Antti Raanta van de Arizona Coyotes zijn meer dan geslaagd....

En Ilya Kovalchuk...

is terug op het NHL ijs en maakte afgelopen week dit prachtige doelpunt tegen de Vegas Golden Knights.

Delen