Panarin schilderwerk
— © Instagram

3 mei 202007:55

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Spelersnieuws, de 1,5-metersamenleving en de baard van Joe Thornton

In de Morning Skate op deze zondag onder meer aandacht voor spelersnieuws uit Nijmegen, Den Haag, Heerenveen en Luik. Verder kijken we naar de 1,5-metersamenleving en ijshockey, het WK van vorig jaar, de ideale lijngenoten voor Wayne Gretzky, hoe je ijshockey en schilderen kunt combineren en de baard van Joe Thornton.

Nijmegen Devils...

heeft de selectie uitgebreid met de 20-jarige voormalige jeugdinternational Tobie Collard, die de afgelopen twee jaar in Noord-Amerika actief was. Collard speelde voor zijn vertrek naar New Hampshire in de Beneliga voor Heerenveen.

Lees hier meer over de overstap van Collard >>>

Pim van der Meulen maakt...

juist de overstap van de Beneliga naar het buitenland. De aanvaller van Heerenveen en Jong Oranje komt komend jaar uit voor de U20 van de Zweedse club Kiruna AIF.

Lees hier meer over de overstap van Van der Meulen >>>

Den Haag moet...

het komend seizoen weer doen zonder verdediger Thomas Roosendaal. De 29-jarige verdediger maakte aan het begin van de voorbije ijshockeyjaargang een rentree, maar kan het ijshockey nu echt niet meer combineren met zijn prive-leven.

Lees hier meer over het besluit van Roosendaal >>>

Alcmaria Flames heeft...

Paul Vincent aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Amerikaan was tot voor kort hoofdcoach in Luik en beschikt over brede ervaring in het opleiden van ijshockeyers.

Lees hier meer over de benoeming van Vincent >>>

Unis Flyers-voorzitter...

Henk Hoekstra was één van de gasten bij het nieuwe SportstadTV, een talkshow over sport in de regio onder leiding van de van Flyers Live TV bekende Ferdinand de Jong. In de uitzending, met ook Jaap Stalenburg aan tafel, gaat Hoekstra onder meer in op de gevolgen van de corona-crisis op het ijshockey en de rol van Thialf als opleidingscentrum voor ijssporten. Bekijk de video hier >>>

Nijmegen Devils...

kondigt op de eigen website aan zich voor te bereiden op een periode waarin de hoeveelheid te verkopen kaartjes voor thuiswedstrijden beperkt wordt door maatregelen van de overheid rondom de anderhalvemeter-samenleving. 'Bezoekers dienen, zolang de maatregelen van kracht zijn, rekening te
houden met de anderhalve meter afstand, supporters worden aangesproken op de persoonlijke verantwoording en de verplichting. Spreiding over alle tribunevakken is daarbij het advies, alleen op die manier maken we het mogelijk om de wedstrijden van Select 4-u Devils te bezoeken', schrijft de club.

Dat betekent dat het voor...

seizoenkaarthouders tijdelijk niet mogelijk is om op hun vaste plek te zitten. De club maakte tevens bekend te beginnen met de verkoop van seizoenskaarten. Wie voor 1 juni verlengt betaalt ‚ā¨105, wie voor die tijd een nieuwe kaart aanschaft ‚ā¨115. Daarna geldt de reguliere prijs van ‚ā¨130. Voor jeugd gelden gereduceerde tarieven.

Luik Bulldogs maakt het...

vertrek van twee spelers bekend. De Belgische international Maxime Pellegrims be√ęindigt zijn loopbaan. 'De laatste jaren werd het voor mezelf vaak lastig de sport te combineren met het werk. Naast de 3 trainingen en 2 matchen is het geen evidentie om daarnaast nog full-time te werken. Vandaag ben ik echter op een punt gekomen, dat ik die keuze moest maken', schrijft hij in een verklaring op Facebook. Pellegrims speelde in Nederland een seizoen in Geleen en was de afgelopen twee jaar actief voor Mechelen en Luik. Hij speelde vijf WK's voor Belgi√ę.

De andere speler die...

komend jaar niet te zien zal zijn in Luik is de 35-jarige aanvaller Kristof van Looy. De veelvoudige Belgische international was bezig aan zijn eerste jaar bij de club na vele jaren als vaste waarde bij Antwerpen en twee seizoenen in Mechelen. In 21 wedstrijden was hij goed voor drie goals, drie assists en 22 strafminuten.

Het WK IJshockey...

voor A-landen wordt komend jaar niet in Zwitserland gespeeld, zo heeft de internationale ijshockeyfederatie IIHF bekendgemaakt. De Zwitsers zouden het toernooi van dit jaar, te beginnen op 8 mei, organiseren. Vanwege het coronavirus gaat dit niet door. Vanwege de onzekerheid richting de toekomst vinden de Zwitsers het niet verantwoord om nu de organisatie voor komend jaar op zich te nemen. Dat toernooi wordt nu zoals gepland in Wit-Rusland en Letland gespeeld. Wie kaarten heeft gekocht voor het WK in Zwitserland krijgt zijn geld terug.

De voorbereidingen...

voor een doorstart van de NHL op een beperkt aantal locaties gaat intussen door. De Edmonton Oilers willen graag de wedstrijden in huis halen en spreken daarover met onder meer de regionale overheid. Twee andere steden die mogelijk in aanmerking komen zijn Toronto en Columbus, hoewel nog niets vaststaat. Wel is duidelijk dat een eerder plan om wedstrijden op neutrale, afgelegen locaties te spelen van tafel is.

Joe Thornton...

van de San Jose Sharks heeft zijn typerende baard afgeschoren in afwachting van de doorstart van het seizoen.

Altijd al willen weten...

met welke van de huidige generatie topspelers Wayne Gretzky het liefst in één lijn zou willen spelen? Hier is het antwoord.

Artemi Panarin gebruikt...

wel een erg opmerkelijke techniek bij het schilderen van zijn huis. Twee vliegen in een klap. Een opgeknapt huis en het aanscherpen van de techniek.

Over het aanscherpen...

van techniek gesproken. IJshockey Nederland heeft een complete gids voor een goede droogtraining online gezet, zodat spelers van jong tot oud sterk aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen zodra dit mogelijk is.