Wk Innsbruck Schaafsma Juich

16 april 202007:14

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Spelersnieuws, een nieuwe baan en beter worden in je pyjama

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de terugkeer van Ronald Wurm in Den Haag en het afscheid van Marco Bommezijn, verder Dr. Fauci over de mogelijkheid toch redelijk spoedig met sport te kunnen beginnen, een fotoserie van een klassieke wedstrijd van Oranje, het bewijs dat je zelfs in de pyjama beter kunt worden in ijshockey, een nieuwe club voor Bill Peters en nog veel meer.

Den Haag maakte...

nog meer spelersnieuws bekend. Zo keert Ronald Wurm na zes jaar terug naar de Uithof. Wurm kwam de afgelopen jaren uit voor Heerenveen.

Lees er hier meer over >>>

Tegelijk neemt de club...

afscheid van Marco Bommezijn. Maar niet helemaal. De 32-jarige aanvaller gaat verder in het team van Den Haag in de Eerste Divisie.

Lees er hier meer over >>>

Dr. Anthony Fauci...

is de baas van wat zo'n beetje het Amerikaanse RIVM is en os als zodanig in de VS net zo vaak in beeld als zijn Nederlandse collega's hier. Hij geeft in een interview aan dat hij wel kansen ziet voor een start van sport dit jaar, maar dan wel zonder publiek, met teams in grote hotels op één locatie en met regelmatige tests op het virus voor alle betrokkenen. Hij sprak daarbij vooral over de NFL, college football en honkbal. Maar ijshockey en basketbal hebben soortgelijke plannen. De NHL denkt er naar verluid over het seizoen af te spelen in Noord-Dakota of Saskatchewan

Enkele dagen geleden...

schreven we in deze rubriek over opmerkingen vanuit Oostenrijk, waar de club Feldkirch actief aansluiting zoekt bij clubs in de Oberliga S√ľd. De club speelt normaal in de Alpenliga samen met teams uit onder meer het zwaargetroffen Itali√ę en voorziet extra problemen bij een doorstart. De Duitse ijshockeybond wil echter vasthouden aan de huidige structuur en het liefst aanvulling vanuit Duitsland zelf. Feldkirch heeft ook nog geen verzoek ingediend, vertelt Marc Hindelang van de DEB. Dat zou ook de verkeerde weg zijn. 'Bij Tilburg toentertijd zijn wij door de Nederlandse ijshockeybond benaderd', vertelt hij aan Eishockeynews.

Normaalgesproken...

is de maand april voor wereldkampioenschappen. Zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen zouden in actie komen. Vanwege het coronavirus eindigde de seizoenen echter plotseling. De redactie van IJshockeynederland.nl, verzorgt door IJshockey.com, volgt sinds eind jaren negentig de nationale teams. Fotograaf Marco Spelten blikt regelmatig terug met series foto's. Bijvoorbeeld van die dramatische middag in Oostenrijk waarin Nederland moest winnen van Zuid-Korea om niet te degraderen, maar in een vijandig stadion kort voor tijd op achterstand stond. Maar uiteindelijk kwam het allemaal toch nog goed.

Lees hier het wedstrijdverslag van die wedstrijd >>>

Jonge spelers doen...

er op dit moment veel aan om fit te blijven en vaardigheden aan te scherpen richting het nieuwe seizoen. Dat kan blijkbaar zelfs in de pyjama.

Bill Peters is de nieuwe...

coach van Avtomobilist in de KHL. Hij tekende een contract voor twee jaar bij de club. Peters was coach van de Calgary Flames tot er een rel ontstond rond racistisch taalgebruik in het verleden. Ook werd hij ervan beschuldigd spelers fysiek te hebben aangepakt in zijn tijd in Carolina. Volgens Peters heeft hij hiervan geleerd, zoals iedereen leert van ervaringen in het leven om zo een beter mens te worden.

Kris Versteeg...

hangt zijn schaatsen aan de wilgen. De meervoudige Stanley Cup-winnaar van Nederlandse afkomst gaf in het verleden meerdere keren aan graag voor het land van zijn voorouders te willen spelen en verzorgde in 2015 een videoboodschap aan het Nederlands team om ze succes te wensen tijdens het WK in Eindhoven.

Lees er hier meer over >>>