Daniel Sprong San Diego Gulls 2020

22 januari 202008:12

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Sprong scoort bij terugkeer in AHL

Daniel Sprong scoorde bij zijn terugkeer in de opstelling bij de San Diego Gulls, terwijl Mike Dalhuisen een assist oppikte voor Poprad. In deze Morning Skate op woensdag verder aandacht voor het U18-WK in Eindhoven, de nieuwe club van Akim Aliu, de hattrick van Frank Vatrano en nog veel meer.

Daniel Sprong...

scoorde bij zijn terugkeer in de American Hockey League namens de San Diego Gulls in het duel vannacht tegen de Tucson Roadrunners. Hij kon echter niet voorkomen dat de serie winstpartijen voor de Gulls tot een einde kwam met een 3-1 nederlaag. Sprong ontving de zogenoemde 'third star'. De treffer van Sprong viel halverwege de tweede periode toen zijn ploeg al tegen een 3-0 achterstand aankeek. De geboren Amsterdammer had drie schoten op doel en liep ook nog tegen twee strafminuten op.

Beeld: Instagram San Diego Gulls

Mike Dalhuisen...

pikte gisteren een assist op voor Poprad in de 3-5 zege bij Koliba Detva. De geboren Nijmegenaar had de primaire assist op de powerplaygoal van Adam Lapansky in de derde periode waarmee Poprad op 2-3 kwam. Ook zijn oude club Michalovce blijft het goed doen. Die ploeg won met 1-2 bij Miskolc. Poprad is de nummer vier in de hoogste liga in Slowakije.

Het U18-WK...

nadert met rasse schreden. Komende zaterdag is de eerste van de drie speeldagen voor dit kampioenschap met vier deelnemers. In de serie Aftellen naar Eindhoven blikken we volop vooruit naar het toernooi. In de jongste uitgave van deze rubriek werpen we een blik op de organisatie achter het organiseren van zo'n toernooi.

Aftellen naar Eindhoven: de organisatie >>>

Akim Aliu kwam..

dit jaar in de publiciteit omdat hij naar buiten bracht dat hij in zijn tijd in de American Hockey League door coach Bill Peters op racistische wijze was bejegend. Dit leidde tot het vertrek van Peters bij de Carolina Hurricanes en zette een beweging op gang rond het gedrag van coaches in ijshockey. Inmiddels komt hij ook weer vanwege ijshockey in het nieuws. Aliu speelt voor de rest van dit seizoen voor HC Litvinov in de Tsjechische competitie.

Het Duitse goalietalent...

Florian Mnich had een zogenoemde f'örderlizenz voor Hannover Scorpions, maar dat is per direct ontbonden. Het 20-jarige talent van Mannheim maakt op dezelfde basis de overstap naar Selb in de Oberliga Süd. In die competitie heeft Weiden de selectie uitgebreid met de Tsjech Tomas Knotek, die eerder dit jaar nog voor Crimmitschau in de DEL2 speelde. Goalie Andreas Mechel maakt de overstap van Selb naar Rosenheim.

Chris Kreider van de..

New York Rangers vervangt zijn teamgenoot Artemi Panarin bij de komende All Star Game. Panarin moest vannacht de wedstrijd van zijn ploeg tegen de Islanders vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan en heeft zich ook afgemeld voor de All Star Game in St. Louis. De Islanders wonnen vannacht met 4-2 van de Rangers.

Florida Panthers won...

met 4-3 van de Chicago Blackhawks. De 25-jarige forward Frank Vatrano scoorde een hattrick voor Florida.