Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Sterke starts, een Aussie en een scorebord

Morning Skate: Sterke starts, een Aussie en een scorebord

In de Morning Skate vandaag aandacht voor de starts van Tilburg en Nijmegen, fileleed voor Duisburg, een mooie herdenking gevolgd door een mooi debuut, een Australiër in de NHL en een enorm scorebord.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Tilburg Trappers...

won gisteravond met 2-8 in Halle tot tevredenheid van aanvoerder Ivy van den Heuvel. 'We speelden echt ontzettend sterk. We vlogen uit de startblokken. Door die voorsprong zijn we de rest van de wedstrijd niet meer in de problemen geweest', vertelt hij aan Brabants Dagblad. Lees hier een kort wedstrijdverslag >>>

Duisburg is de nieuwe...

lijstaanvoerder in de Oberliga Nord. De ploeg had last van het verkeer onderweg naar Timmendorfer Strand, waardoor de wedstrijd een uur te laat begon. Het team van Duisburg zat maar liefst negen uur in de bus, vooral omdat de weg tussen Bremen en Hamburg helemaal afgesloten was.

In Nederland waren er drie..

wedstrijden in de beker. Nijmegen Devils wacht nog op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. De club verloor in de voorbereiding vier keer van teams uit de Duitse regionalliga, vorige week werd verloren van Tilburg en gisteravond van Geleen. 'Bij sommige jongens moet de knop nog om. De situatie is heel anders dan vorig jaar. Toen had Devils een krappe selectie, nu is er juist veel concurrentie. Dat is een positieve verandering, maar die vergt wel een andere instelling', vertelt coach Jeffrey van Iersel in De Gelderlander. Vandaag speelt Devils in Amsterdam de eerste wedstrijd die meetelt voor de Beneliga.

Fotograaf Paul Nicolaassen...

maakte weer prachtige foto's tijdens de wedstrijd tussen Nijmegen en Geleen. Hieronder een selectie.

Den Haag zette een..

won ook zijn tweede wedstrijd in de beker en gaat nu aan kop van poule B van de Nederlandse beker. Zoals Heerenveen met een 1-3 overwinning op Tilburg ruim aan de leiding gaat van poule A. In beide groepen plaatsen de bovenste twee teams zich voor de play-offs.

De schietpartij in Las Vegas..

vorige week wierp een schaduw over de eerste wedstrijd van de Vegas Golden Knights. Daarbij werden 58 mensen gedood en raakten vijfhonderd mensen gewond op korte afstand van de arena waar de Golden Knights hun wedstrijden spelen. Er was niet zomaar een minuut stilte, de spelers van Dallas schaatsten tot achter de spelers van Las Vegas, waardoor ze aangaven achter de bevolking van de stad te staan. Op het videobord in Dallas was de tekst Viva Las Vegas te zien. Een mooi gebaar.

Daarna moest er natuurlijk...

nog wel gespeeld worden. En de Golden Knights wonnen hun eerste competitiewedstrijd met 2-1 in Dallas. Marc-Andre Fleury stopte 45 van de 46 schoten en James Neal scoorde twee keer. Het is voor het eerst sinds de Ottawa Senators in 1992 dat een expansieteam zijn eerste competitiewedstrijd wint. Het was ook de start van het 25e jaar van de Stars in Dallas na de verhuizing vanuit Minnesota in 1993/94. Het is vanwege de lockout in 2004/05 waarin er geen NHL-ijshockey was het 24e seizoen voor de Dallas Stars. Het antwoord op de quizvraag, wie scoorde het eerste doelpunt ooit voor Vegas zal voor altijd James Neal blijven.

Sergei Bobrovski...

maakte 29 saves voor de shutout in de 5-0 overwinning voor de Columbus Blue Jackets tegen de New York Islanders. Steven Stamkos had een assist in zijn eerste wedstrijd terug bij de Tampa Bay Lightning na blessureleed in de 5-3 overwinning voor Tampa tegen buurman Florida Panthers.

Nederland heeft Daniel Sprong...

maar Australië heeft Nathan Walker. Geboren in het Verenigd Koninkrijk, maar opgegroeid in Australië, maakt hij vanavond zijn debuut voor de Washington Capitals in de wedstrijd tegen de Montreal Canadiens. De nu 23-jarige Walker speelde als jongeling ooit nog met Australië tegen Nederland. Dat was in 2012 op het WK in het Poolse Krynica. Nederland won de wedstrijd toen weliswaar met 6-2, maar na 37 seconden opende Walker de score in de wedstrijd dankzij Australië. Het was overigens het tweede en vooralsnog laatste WK voor de Walker die in 2014 in de derde ronde van de draft werd gekozen door de Capitals.

De New Jersey Devils...

hebben een nieuw videoscorebord in het Prudential Center en het is het grootste scherm ter wereld dat aan het plafond hangt van een indoorarena. Het zijn in totaal 1300 50-inch-televisies. Meer cijfers en details op de site van de Devils >>>

En dan nog even terug naar de Golden Knights...

Dit zijn de laatste seconden van de wedstrijd en de blijdschap na de zege.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum