Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Trappers, nieuwe auto's en een taart

Morning Skate: Trappers, nieuwe auto's en een taart

Ook op deze druilerige zaterdagmorgen een Morning Skate. Met natuurlijk aandacht voor Tilburg tegen Bad Nauheim en de seizoenstart voor Daniel Sprong. Verder nieuwe auto's voor Flyers, een verlenging in Den Haag en nog veel meer.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Tilburg leed vrijdagavond..

een 2-5 nederlaag tegen Bad Nauheim. Jordy Verkiel en Nick de Ruijter namen de goals voor hun rekening in een wedstrijd waarin Tilburg lange tijd goed stand hield tegen de ploeg die een niveau hoger speelt en al verder is in de voorbereiding. Coach Bo Subr toonde zich na afloop tegenover Brabants Dagblad kritisch op zijn ervarenere spelers. 'Tegen dit soort ploegen moeten zij wat extra's brengen. Achterin hadden we minder fouten moeten maken. Maar als je weet dat zij in de laatste week van hun voorbereiding zitten, hebben we het niet verkeerd gedaan.'

Foto's: Arie Leeuwesteijn

De Twitter-feed van Bad Nauheim...

had de hele avond korte video's, waaronder deze van een opstootje in de wedstrijd.

Ook de regerende kampioen in Nederland...

kwam in actie. Maar dan om de auto's voor het komende seizoen op te halen. Hier ontvangt Adam Bezak zijn exemplaar.

De jonge talentvolle..

Jay de Ruiter heeft zijn plannen om zich in het buitenland verder te ontwikkelen nog een jaartje in de ijskast gezet en speelt komend seizoen weer voor Den Haag in de Beneliga, zo meldt de club op zijn Facebook-pagina. De Ruiter is de tiende forward in het team van Chris Eimers, dat nog met twee andere jonge spelers wordt uitgebreid.

Geleen moet het voorlopig...

zonder nieuwkomer Jordi Laan doen. De Belgische jeugdinternational liep afgelopen week op de training tegen een schouderblessure aan en is inmiddels geopereerd. Het is nog niet duidelijk hoe lang het herstel van Laan gaat duren.

Het Toekomstteam van Tilburg...

heeft de nodige versterkingen gekregen richting het nieuwe seizoen. Het nieuws over de selectie was gisteren al hier te lezen.

Daniel Sprong is...

met de talenten van Pittsburgh het seizoen begonnen met een wedstrijd tegen de jonge spelers van Boston in de Prospect Challenge in Buffalo. De ontmoeting werd na een 2-0 voorsprong verloren, maar Sprong maakte indruk zo meldt de site van de Penguins.

We thought Sprong was going to be the overtime hero, as he found himself with time, space and the puck on his stick for a glorious scoring chance. And while it sailed high, it was still one of a number of quality opportunities for the 20-year-old whose offensive ability is unquestioned. 'The thing about Spronger, what I really liked is that he had Grade-A scoring chances,' Donatelli said. 'He was taking pucks to the areas and he was shooting it', aldus de coach op de website van de Penguins.

Wie het slechte weer...

wil ontsnappen kan vanmiddag terecht in de Jaap Edenhal, waar de speciale wedstrijd ter ere van de zestigste verjaardag van Ron Berteling wordt gespeeld. De ontmoeting begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. Een grote hoeveelheid bekende namen uit het heden en verleden van het Nederlandse ijshockey zijn aanwezig. De ijshockeyclub in Alkmaar had vast een mooie taart voor hem klaarstaan gisteren.

Diversen Ron Berteling Taart

Ook is er het Girls Only...

Weekend in Maaseik. Een tweedaags ijshockeyfestijn ter promotie en versterking van het vrouwen- en meisjesijshockey in Nederland.

Op de eerste speeldag..

van de DEL verspeelde titelverdediger München direct een punt in Krefeld. De door Red Bull gesponsorde ploeg had verlenging nodig om de Pinguine met 3-2 de baas te zijn. De site van Telekomsport heeft highlights die ook vanuit Nederland te bekijken zijn.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum